Fotoğrafın Psikoloji Üzerindeki Etkisi

(BOFSAD) bu hafta fotoğraf çekenlerin psikolojisini analiz etti. Sunumda “Neden fotoğraf çekiyoruz, Psikolojinin fotoğraf üzerinde etkisi var mıdır” sorularına yanıt arandı.

  Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) bu hafta fotoğraf çekenlerin psikolojisini analiz etti. Sunumda "Neden fotoğraf çekiyoruz, Psikolojinin fotoğraf üzerinde etkisi var mıdır" sorularına yanıt arandı.

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) üyeleri Perşembe günü etkinlerine devam ediyor. Her hafta birbirinden farklı etkinliklere sahne olan BOFSAD' da bu hafta ki konu "Fotoğraf ve Psikoloji" oldu.

Psikolog Ayşe Kudu tarafından gerçekleştirilen sunumda "Neden fotoğraf çekiyoruz, psikolojinin çekilen fotoğraflar üzerinde ki etkisi" gibi konular gündeme gelirken, katılımcılar uygulama çalışmaları ile farklı bir deneyim yaşadı.

Gösterilen bir fotoğraf için "Fotoğrafçı ve fotoğrafa konu olan kişi" olarak farklı değerlendirmeler yapılması istenen katılımcılardan ilginç yorumlar geldi.

Sanatın farklı dallarının, kişinin ölümsüzlük isteği, kendini kanıtlama dürtüsü gibi çeşitli nedenlerle yapıldığını dile getiren Psikolog Ayşe Kudu "Fotoğrafta böyledir. Anı dondurmak kişinin ölümsüzlük isteğinin yansımasıdır" ifadelerine yer verdi.

Kudu, psikolojinin fotoğraf üzerinde ki etkisi ile ilgili verdiği bilgilerde ise "Aynı ortamda bulunan çok sayıda ki insan farklı yerleri çeker. Bu da tamamen insanın bilinçaltı, beğenileri, geçmiş yaşantılarından kaynaklanır" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Psikoloji Haberleri