Facebook Depresif Yapar!

'Sosyal medyanın potansiyel zararlarına bir yenisi eklenebilir: Facebook depresyonu.' Uyarı, Amerikan Pediyatri Akademisi'nden çocuk doktoru Dr. Gwenn O'Keeffe'ten...

O’Keeffe, Facebook’la ilişkisi bağımlılık derecesinde olan gençlerin söz konusu rahatsızlığı yaşayabileceğini söylüyor. Zaten ‘kendine güven’ konusunda sorunlar yaşayan gençlerin, arkadaşlarının Facebook statülerine, mutlu fotoğraflarına bakarak kendilerini yetersiz hissedebilecekleri uyarısında bulunuyor, Bostonlu pediyatrist. O’Keeffe’ye göre bu, çocuğun kalabalık bir kantinde yalnız oturmasından ya da benzer bir karşılaştırmayı gerçek hayatta yapmasından daha tehlikeli.
Amerikan Pediyatri Akademisi’nin yayını Pediatrics’te yer alan çalışmada uzmanlar, aileleri çocuklarıyla internet kullanımı konusunda konuşmaları ve Facebook depresyonundan haberdar olmaları konusunda uyarıyor. 

‘Popülarite yarışı’

16 yaşındaki Chicago’lu lise öğrencisi Abby Abolt, kendisini Facebook yüzünden hiç depresif hissetmediğini ama bazı çocukların etkilenebileceğini tahmin ettiğini anlatıyor: “Gerçekten çok arkadaşınız yoksa ve hayatta pek bir şey yapmıyorsanız, insanların güncellemelerini ve arkadaşlarıyla neler yaptıklarını gösteren fotoğrafları gördüğünüzde üzgün hissedebilirsiniz. Bu büyük bir popülarite yarışması gibi.”

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”