Şahin, vakfın, engellilerin topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla yürüttüğü ve hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi.
Engellilerin karşılaştıkları sorunların başında “ayrımcılık, istihdam, eğitim ve erişimin” geldiğini ifade eden Şahin, Türkiye'de engellilerin eğitime katılmaları ve istihdama dahil edilmeleri durumunda gerekli verimin alınamayacağı ve diğer insanlarla uyumlu çalışamayacakları düşüncesinin hakim olduğunu savundu.
Şahin, bu ön yargıları ortadan kaldırmak için yürüttükleri istihdam çalışmaları kapsamında, engellilerin İstanbul'daki 8 İş-Kur şubesine yaptıkları başvuruları düzenli olarak kendi geliştirdikleri insan kaynakları yazılımına aktardıklarını anlatarak, 2 yıl önce başlattıkları “Öz(r)ümüzle Üretiyoruz Projesi kapsamında 355'i bu yıl olmak üzere toplam 1260 engelliye iş imkanı sağladık” dedi.
Projenin yurt dışından da olumlu tepkiler aldığını ifade eden Şahin, bu kapsamda bir İngiliz tekstil şirketinin, Malatya'da kendisine tedarikçi olarak hizmet veren firmada 15 engelli bayanın istihdamına yönelik eğitim çalışmaları verdiğini söyledi.
Şahin, ayrıca aynı şirketin Siirt, Denizli, Bilecik, Bursa ve Kocaeli'de bulunan tedarikçi firmalarında da engelli bayanların istihdama yönelik çalışmaların yapılacağını dile getirdi.
HURRİYET