Engellilerin heyet raporu çilesi

Her salı ve perşembe günü verilen kurul raporları için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde her salı ve perşembe günü verilen kurul raporları için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor.
3 ayda bir ödenen 450 YTL engelli maaşını alabilmek ve engelli olduklarını ispatlamak için bir heyet raporu almaları gerektiğini belirten engelliler, kuyruklarda beklemenin kendilerini mağdur ettiğini söyledi.
Engelli vatandaşlar, engelli raporu almak için 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nin koridorlarında uzun kuyruklar oluşturuyor. Engelli olduklarını ispatlamak için Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde birçok poliklinikte muayene olmalarının istendiğini ve her polikliniğe gittiklerinde randevu aldıklarını ifade eden engelli vatandaşlar, kendi durumlarını bir heyet raporuyla tespit ettirdikleri taktirde 3 ayda 450 YTL maaş alacaklarını kaydetti. 15 günden az olmamak üzere salı ya da perşembe günleri için
randevu aldıklarını dile getiren vatandaşlar, ayağından özürlü olan bir kişinin dahiliye, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi, psikiyatri, kardiyoloji, ortopedi gibi polikliniklerin hepsinden raporunu imzalatmak zorunda kaldığını söyledi.
Heyet odasının önünde bekleyen karaciğer hastası Mustafa Güçlü, "5 yıldır karaciğer hastasıyım. Ankara'daki Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer transplantasyon programındayım. Bu durumu belgeleyen bütün tetkik sonuçları elimde. Ama buna rağmen önce gastroenteroloji polikliniği olmayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi gastroenteroloji polikliniğine sevk edildim. Oradan bir sonuç alamayınca buraya geri döndüm. Bir aydır gidip geliyorum. Girdiğim en son heyet
kontrolünde, hiç bir inceleme yapmadan bir kaç gün sonra gelip raporumu almamı söylediler" dedi.

(İhlas Haber Ajansı)

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?