Engellilere kucak açtı

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel Engellilere kucak açtı

 
Yürüyebilirken 10 yaşında geçirdiği yanlış bir ameliyat sonucu tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalan Kemal Demirel, kurduğu dernek ile 18 bin engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmasına aracılık yaptı.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, 1970 yılında geçirdiği yanlış ameliyat sonucu belden aşağısının felç olduğunu, 11 yıl hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Hastanede tedavi gördüğü süre içinde ailesini kaybeden Demirel, birçok sıkıntı yaşadığını anlatarak, “Yürütülen merkezi çalışmalarla engellilere yeterli hizmetin götürüleceğine inanmadığım için 14 yıl önce Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğini kurdum. Çalışmalar kapsamında bütün ülkeyi gezerek ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek, derneğin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık” dedi.
Demirel, derneğin kuruluşundan itibaren çeşitli yollarla elde ettikleri yardımlarla satın alınan tekerlekli sandalyeleri 18 bin engelliye teslim ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Engelliler hayatı bırakmasınlar, aksine hayata daha çok sarılsınlar. Engelliler olarak bizler hem yaşamımızı sürdürmek hem de örnek olmak için bir şeyleri başarmak zorundayız. Türkiye'deki yaklaşık 9 milyon engellinin 250 bine yakınının tekerlekli sandalyeye ihtiyacı var. Toplum olarak harekete geçerek engellilerimizin bu ihtiyacını gidermeliyiz.”

RAMAZAN BAYRAMINDA ENGELLİLERİ SEVİNDİRMEK İÇİN YARDIM BEKLENİYOR

Demirel, Ramazan Bayramı'nda engellilere yardım yapmak için yoğun bir çalışma içinde bulunduklarını belirterek, “Hayırseverlerin derneğimize yapacakları yardımlarla Ramazan Bayramı'nda 3 bin engellimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık göstermelerini istiyoruz” dedi.

Derneği dünya çapında etkinlik kazanması için vakfa dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Demirel, “Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Daha çok engelliye ulaşmayı ve daha çok yardım etmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Demirel, engellilere destek olmak isteyen vatandaşların nasıl yardım yapacakları konusunda derneğin www.bedd.org.tr internet sitesinden bilgi alabileceklerini kaydetti.
 

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?