Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Yönetecek

Antalya'da yapımı tamamlanan Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin işletmesini Engelli Bireyler Derneği yapacak.

Merkezde verilen hizmetlerin planlanması ve denetlenmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yeni yapılan Döşemealtı Çıplaklı'daki Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nin birinci kısmında incelemelerde bulundu. Akaydın'a, ziyaretinde, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, eşi Günseli Akaydın ve bürokratları eşlik etti.

 
Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde, öncelikli olarak zihinsel engelli bireylere özel dersliklerde kişisel eğitim verileceğini belirten Akaydın, "Bunun yanında kişisel terapi, fizik tedavi gibi temel rehabilitasyon hizmetleri ile mesleki kurslar da verilecek. Engelli bireylerin tüm gün faydalanabileceği programlar uygulanacak. Engelli ailelerine danışmanlık hizmeti de verilecek." dedi.

Merkezin ön kayıtlara başladığını ve ay sonunda hizmete gireceğini belirten Akaydın, ruhsat işlemlerini beklediklerini söyledi. Merkezde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın rehabilitasyon için tanımladığı hizmetler gerçekleştirilecek. Engelli bireylerin merkeze ulaşımını Büyükşehir Belediyesi sağlayacak. 3 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezin ilk kısmında rehabilitasyon ve mesleki eğitim üniteleri yer alıyor.

Star

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?