Engelliler İçin Sevindiren Gelişme

Sensor Walk adı verilen ortez, 2008 yılında satışa sunulacak

OZURLULERGAZETESİ.COM - Yaşam kalitesini artırmak için medikal çözümler sunan Otto Bock, doğal ve emniyetli yürüyüş sağlayan yeni bir ortez geliştirdi. Sensor Walk adı verilen ortez, 2008 yılında satışa sunulacak.

Tıp ve teknolojideki gelişmeler, kalıcı sakatlıklarla yaşamak zorunda olan engellilerin en büyük destekçisi. Keşfedilen her yeni tedavi ve ürün, engellilerin üretkenliklerini ve yaşam kalitelerini artırıyor.

Otto Bock, Mayo Klinik işbirliği ile ileri nesil mikro-işlemci kontrollü bir ortez geliştirdi. Yürüme zorluğu çeken kısmi omurilik felçliler, MS"li ve sinir yaralanması olan hastalar için hazırlanan ve Sensor Walk adı verilen yürüme ortezi, yüksek emniyette doğal bir yürüyüş konforu sağlıyor. Bu yeni teknolojinin özelliği, diz eklemi kilidinin, duruş fazının sonunda, vücut ağırlığı diğer ayağa verildikten sonra açılması... Diz kilidi, engebeli yollarda veya ufak yükseltilerde herhangi bir açıda da devreye giriyor ve böylelikle yüksek emniyet sağlanıyor. Ortez ile diz eklemini açmak veya kilitlemek için çaba harcanmadan, yorulmadan, doğal bir yürüyüş ahengiyle hareket etmek mümkün oluyor. Tıpkı sağlıklı kişilerde olduğu gibi bacağa yoğunlaşmadan, düşme korkusu yaşamadan yürümek de bu yeni ortezin sunduğu özgürlüğün bir parçası.

Engelliler için yaşam kalitesini arttırmayı misyon edinen Otto Bock"un Sensor Walk Ortezi, 150 kg taşıma kapasitesine sahip. Cihaz, kısmi felçli, MS ve Polio hastaları için güvenilir ve konforlu bir çözüm. Kişinin ölçülerine göre özel olarak üretilen ortezin şarjı 15 bin adım dayanmakta. Ürünü kullanacak kişinin, cihazla birlikte adım atabilecek kas gücüne sahip olması gerekiyor.

İLGİLİ RESİMLER


  

ottobockus.com

 

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?