Engelliler Günü Manzaraları

3. Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm yurtta ve dünyada çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ajanslar &Aktüel Psikoloji /Haber Merkezi

Adana

Engelliler Sessiz Yürüyüş Yaptı

Adana'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sessiz yürüyüş yapan engelliler sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Adliye önünde Çukurova Özürlüler Derneği öncülüğünde toplanan çeşitli özürlü derneklerinin üyeleri Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Ellerinde, "Bir toplumun özürlülere bakış açısı toplumun insanlık ölçüleriyle doğru orantılıdır" yazılı afişler taşındı.

 Öte yandan, Türkiye'deki özürlüleri kucaklamak amacıyla kurulan Türkiye Özürlüler Partisi illerdeki teşkilatlanmalarına hızla devam ediyor.

Adanalı Rafet Türkmen'in Eylül ayında kuruluşunu gerçekleştirdiği partinin Adana il ile merkez ilçe teşkilatlarının açılışı Dünya Engelliler Günü'nde yapıldı.

Partinin Adana İl Başkanı Mehmet Avcı da parti olarak 38 ilde teşkilatlandıklarını ve önümüzdeki yerel seçimlere gireceklerini söyledi. Avcı, "Özürlülerin yaşam standardını Avrupa seviyesine çıkararak istihdamı yüzde 3 olan oranı yüzde 15 seviyesine çıkaracağız" dedi.

Denizli

Denizli Belediyesi'nin organize ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelliler bir programda gönüllerince eğlendi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'ndaki programa, Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkan Vekili Sefa Dalbudak, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile çok sayıda engelli derneği başkanı ve üyeleri katıldı. 

Hakkari

Hakkari'de yaşayan bedensel engelliler, 3 Aralık Bedensel Engelliler Günü'nde Atatürk Anıtına çelenk bırakarak serzenişte bulundu.

Bedensel engelliler, sabah saatlerinde Hakkari Valiliği önüne gelerek programlarına başladı. Anıta bırakılan çelenkten sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okudular.

Programa Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, Hakkari Defterdarı Abdullah Kırım, Sosyal Dayanışam Müdürü Selahattin Keskin ve bazı kurum amirleri katıldı. 

Samsun

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden engelliler, valilik bünyesinde 'engelliler koordinasyon merkezi' kurulmasını isterken, bir zihinsel engelli kız çocuğu ise gazetecilere özenerek elindeki makineyle ziyareti görüntüledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelen sunan Samsun Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Yerel Gündem 21 Özürlüler Konseyi üyeleri, daha sonra Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Günlük hayatta yaşadıkları sıkıntıları dile getiren engelliler, valilik bünyesinde engelliler koordinasyon merkezinin kurulmasını istedi. Yerel Gündem 21 Özürlüler Konseyi Başkanı Hasan Tahsin Yazıcı, İstanbul ve  İzmir'deki bulunan engelliler koordinasyon merkezinin şehirde bulunan dernekler arasında organize sağladığını ve yapılan etkinliklerin sonuç getirici olduğunu vurguladı.

 Van

Van'da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Derneği ve Özürlüler Derneği Van şubelerinin ortaklaşa düzenledikleri tören Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan'ın katılım ile yapıldı.

Mersin

AK Parti Mersin İl Başkanlığı Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasan Turgut, ilk defa AK Parti iktidarı döneminde çıkarılan "Özürlüler Kanunu" ve beraberinde getirdiği yenilikler ile özürlü vatandaşların şartlarında önemli iyileşmeler kaydedildiğini söyledi.

Özürlüler Koordinasyon Merkezi tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle AK Parti Mersin İl Başkanlığı binasında eğlence programı düzenlendi. Program öncesinde konuşan Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanı Turgut, nüfusun yüzde 12.9'unu oluşturan engelli vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her türlü desteği sağlamanın AK Parti'nin temel hedefi olduğunu vurguladı.

Bolu

Bolu'da Engelliler Koordinasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

AK Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, törendeki konuşmasında, parti olarak 2002'den itibaren engellilere önem verdiklerini kaydetti. Engellilerin sayı olarak fazla olduğunu ifade eden Yılmaz, "Görme engelli milletvekilimiz Lokman Ayva var. Onunda girişimleriyle engellilere gereken önemi vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda yasalar çıkarıyoruz." dedi. 

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?