Engelli Öğrenciler Galoş Üretiyor

Adıyaman'ın Besni İlçesi Ahmet Emine Çil İlköğretim Okulunda Açılan Görme Engelli Sınıfındaki Engelli Çocuklar Galoş Üretimine Başladı

HABERLER.COM - Besni Ahmet Emine Çil ilköğretim ve iş kolu okulunda yakın tarihte açılan görme engelli sınıfındaki öğrencilerin eğitim ve iş azmi görenleri şaşırtıyor. Diğer arkadaşları gibi eğitim gören görme engelli öğrenciler eğitimlerinin yanı sıra galoş üreterek bu galoşları rehabilitasyon merkezleri ve hastaneler gibi kurumlara satışını yapıyor. Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenlerinden Bedriye İlhan tarafından eğitilen görme engelli öğrenciler, günde bir saat galoş üretimi yapıyor. 

Besni ilçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, görme engelli 3 öğrenciye eğitim verildiğini kaydederek, "Engelli öğrencilerimize sınıf açmamız öğrenci velilere tarafından çok olumlu karşılandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından öğrencilerimizin öğlen yemeklerini de veriyoruz. Kendi kaynaklarımızla tuttuğumuz servis araçlarıyla öğrencilerimizin taşınmasını sağlıyoruz" dedi.

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?