Engelli çocuklara yunuslarla terapi

Bodrum'da bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara yunus balıklarıyla tedavi uygulandı.

HABER7.COM & AA - Bodrum'da bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara yunus balıklarıyla tedavi uygulandı.

Bodrum Sağlık Vakfının rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 10 çocuk, ilçeye bağlı Güvercinlik köyünde bulunan özel bir şirkete ait Dolphin Park'ta yunuslarla yüzdü.

Uzman eğitmenler gözetiminde suya girip yunuslara tutunarak yüzen çocukların mutlu oldukları gözlendi.

Dolphin Park'ın sahibi İsmet Parmak, tesisteki yunusların engelli çocuklara terapi uygulanmasında kullanıldığını söyledi.

Geçen yıldan itibaren Bodrum Sağlık Vakfıyla iş birliği yaparak çalıştıklarını belirten Parmak, şöyle konuştu:

''Engelli çocuklarımıza hem burada yunuslarla terapi uyguluyoruz hem de mutlu olmalarını sağlıyoruz. Bu faaliyetten maddi menfaat beklemiyoruz, ücret almıyoruz. Yeni aldığımız bir kararla her ay 10 engelli çocuğun yunuslarla terapisini sağlayacağız. Bu konuyu sağlık vakfı yetkililerine anlattık. İş birliği yapacağız. Tesisimizde bir doktor ve yunuslarla terapi konusunda üç uzman görev yapıyor.''

Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Yaşar ise çocuklara vakıfta uygulanan eğitimi çeşitli etkinliklerle desteklediklerini kaydetti.

Yunuslarla terapinin zihinsel ve bedensel engelli çocukların eğitiminin bir parçası olduğunu ifade eden Yaşar, şunları söyledi:

''Zihinsel ve fiziksel engeli olanlar yanlış bilinçlenmeden dolayı toplum dışına itiliyor. Çocuklar burada bu duygulardan uzaklaşıyor. Bugün 10 çocuk yunuslarla yüzdü. Kısa süreli bir rehabilitasyon oldu. Park yetkililerine teşekkür ediyoruz. Her yıl bizi buraya davet ediyor ve çok iyi ağırlıyorlar. Bizden etkinlik için para da alınmayacak.''

Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erol Savumlu da yunuslarla yüzen çocukların moralinin yükseleceğini ve mutlu olacaklarını kaydetti.

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?