Uzmanlar uyarıyor. Dünyayı kasıp kavuran teknoloji bağımlılığı Türkiye'de de etkisini göstermeye başladı. Avrupa ve Amerika'da 10 kişiden birinin sanal dünyanın esiri olduğunu belirten uzmanlar Türkiye'de internet kullanıcılarının yüzde 3'nün teknoloji bağımlısı olduğunu belirtti.
Yemeklerini ekran başında yerler
Bugün Gazetesi'nden Nesrullah Sonay'ın haberine göre, Psikiyatr Dr. Serdar Nuhoğlu "Eğer bir kişi neredeyse 24 saat bilgisayar başından kalkmıyor, yeme içme gibi gereksinimlerini ekran önünde yapıyor, açık havaya çıkma gibi bir ihtiyaç hissetmiyorsa o kişi teknoloji bağımlısıdır" dedi.
Öfke krizine girerler
Nuhoğlu sanal bağımlılığın beyinde madde bağımlıları gibi etki yaptığını belirtti. Nuhoğlu, "Kişi zamanla madde bağımlılığındaki davranışları sergilemeye ve tamamen sanal bir hayat yaşamaya başlıyor. Bağımlı kişi klavye başından uzaklaştığında depresif hareketler sergileyip krize giriyor ya da hırçınlaşıp etrafındakileri kırıp dökebiliyor. Yapılan incelemelerde bu kiişilerin beyin kimyalarının bozulduğu görülüyor" dedi.
İlaç tedavisi şart
Teknoloji bağımlılarının da tıpkı madde bağımlıları gibi merkezlerde tedavi olması gerektiği vurgulandı. Dr. Serdar Nuhoğlu "Tedavi için hastanın bir merkezde yatması şart. En az 15 gün izole edilmesi gerek. elbette psikoterapi ve ilaç tedavisi de uygulanmalı. Ve bu ilaçların en az iki yıl kullanılması şart" dedi.
Haber Türk