Eğitimde Sınav Sistemi Ve Rehberlik Zirvesi

Bursa'daki Kültür Okulları, milli eğitimdeki sınav sistemi ile okullarda yeterince verilemeyen rehberlik hizmetlerini 8 Mayısta düzenleyeceği bir panelle masaya yatırıyor.

Kültür Okulları kurucusu Zafer Bulut, Uludağ Üniversitesi Eğitim, Fen-Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakülteleri dekanları Murat Altun, İsmail Naci Cangül, Yusuf Oğuzoğlu'nun danışmanlıkları ile gerçekleşecek panelde, Türkiye çapında akademik çalışma yapan öğretim üyelerinin görüşlerini açıklayacaklarını söyledi. Bursa'daki eğitim camiasının yanı sıra çevre illerden davetlilerin katılacağı panelin ilk oturumunda sınavlar ele alınacak.

Oturum başkanlığını da yapacak olan Prof. Dr. Altun, 'Uluslararası Sınavlardaki Başarı Düzeyimiz (Pisa Örneği) çalışmasını anlatacak. ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Meral Aksu, 'Öğrenci Başarısının Değerlendirilmesi. Sınavlar Gerekli mi? Neden Sınav?' sorularına cevap arayacak. Boğaziçi'nden Dr. Nevin Dölek, 'Öğrenci Sorunlarına Sistem ve Çözüm Odaklı Yaklaşımlar' konusunu ele alacak. UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Naci Cangül ise 'Uluslararası Sınavlar ve Toplama Etkileri' konusunda evrensel bir bakış açısını aksettirecek.

Panelin ikinci oturumda rehberlik hizmetleri ile öğrencilerin sosyal ve psikolojik unsurları ele alınacak. Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Şişman, oturum başkanlığını yapacağı bu bölümde, "Bir Yaşama ve Öğrenme Alanı Olarak Okul' konusunda bilgiler verecek. Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Yaşar Özbay ise 'Pozitif Okul Atmosferi'ni aktaracak. UÜ'den Prof. Dr Yusuf Oğuzoğlu da 'Liseli Gençlerde Analitik Düşünme Becerisinin Geliştirilmesi, Ege Üniversiütesinden Prof. Dr. Süleyman Doğan 'Okullarda PDR Hizmetlerinin Örgütlenmesinde ve Sunulmasında Zihniyet Değişikliği İhtiyacı' hakkında farklı bakış açısı sergileyecek.

Ayrıca 8 Mayıs'taki panelin ardından, 2. oturumun devamı olarak 1 Haziran Salı günü UÜ'den Doç. Dr Ersin Kuşdil'in 'Ergenin Yaşam Hedefleri ve Aile: İşlevsel ve Bağlamsal Yaklaşımın Önemi', Yrd. Doç. Dr. Ayşe Pınar Vural'ın 'Ergen Ruh Sağlığı ve Ergen-Aile İlişkileri' başlıklı konferanslar verecek.

Zafer Bulut, bu yıl üçüncüsü düzenlenen panelde sınav sisteminde usulle değil, esasla alakalı tartışmalar yapmak istediklerine dikkati çekerek, "İmtihanların isimlerini değiştirmek realiteyi değiştirmiyor. Yeni isimler vermek, sınav içeriğini değil, şeklini tartışmak çözüm sağlamıyor. 1.5 milyon genç üniversite kapısında bekliyor. Üniversite mezunları, iş verenleri, kamu yöneticilerini tatmin etmiyor. Önemli olan, dar bir çerçevedeki imtihanın dışında kalan tek ferdi bile kaybetmeden, öğrenmeyi nasıl başarabileceğimizi bulmaktır" dedi.

Toplantının tutanakları, başta meclisteki eğitim komisyonu üyeleri ile milli eğitim kökenli milletvekilleri, ilgili bürokratlar, üniversite ve eğitim fakülteleri yöneticileri ile çeşitli özel okul yöneticilerine gönderiliyor.

"Kültür Okulları Eğitimin Geleceği Üzerine Tartışmalar - 2023'ün Lisesine Üç Boyutlu Bir Bakış" panellerinin daha önceki ikisinde, 'Öğretim, Yönetim ve Denetim', 'Fikisle Şartlar ve Donanım, Sosyal ve Psikolojik Şartlar' konuları ile 'Türkçe Dil ve Tarih Eğitimi Nasıl Olmalı' konuları geniş bir katılımla Özlüce'deki okulun konferans salonunda masaya yatırılmıştı. (İHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kongre-seminer Haberleri