Doğum Sonrası Depresyona Giren Kadın intihara girişti

Samsun'da 40 Gün Önce Doğum Yapan 37 Yaşındaki Kadın, Doğum Sonrası Girdiği Depresyon Sonucu Kendini Asarak İntihara Kalkıştı.


 
İHA - Samsun'da 40 Gün Önce Doğum Yapan 37 Yaşındaki Kadın, Doğum Sonrası Girdiği Depresyon Sonucu Kendini Asarak İntihara Kalkıştı. Kalbi Durmuş Halde Hastaneye Kaldırılan 3 Çocuk Annesi Kadın, Doktorun Müdahalesiyle Hayata Döndürüldü.
 
Olay, Kışla Mahallesi Zeybek Sokak'ta saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 40 gün önce üçüncü çocuğunu dünyaya getiren Ayşe G. (37), doğum sonrası depresyona girdi ve kendini iple evinin merdivenlerine astı. Eşi Mustafa G. tarafından ipte asılı halde bulunan Ayşe G., sağlık ekipleri tarafından Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırıldığında kalbi durmuş olan Ayşe G., acil serviste görevli Dr. Yurdel Şahin'in müdahalesi sonucu hayata döndürüldü. Ayşe G., ilk  müdahalesinin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

8 yıllık evli olduğunu belirten Mustafa G., polise verdiği ifadede, eşi ile bir sorununun olmadığını dile getirerek, "Eşim 40 gün önce doğum yaptı. Bu doğum sonrası bunalıma girdi. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gördü. Kendini öldürmeye kalkacağı hiç aklıma gelmezdi" dedi.

Doğuma hazır olmayan, çocuk istemeyen veya eşiyle geçinemeyen kadınların yüzde 72'sinde doğum sonrası depresyon ve sinirlilik halinin hakim olduğunu belirten Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alaaddin Balcı, "Doğum sonrası gerekli itina gösterilmemesi sonucu kadınların yüzde 14'ünde şiddetli depresyon, yüzde 50'sinde de psikolojik sorunlar oluşuyor. Bazı bayanlarda bu dönemde psikolojik şikayetler o kadar ağır oluyor ki, intihara teşebbüs edenler de var. Ayrıca baygınlık gibi nöbetler geçirebilirler. Doğum

sonunda baygınlık geçirme de psikolojik rahatsızlığın belirtisidir" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?