Doğru Saç Rengini Nasıl Seçebiliriz?

Saçlarınızı sürekli boyuyorsanız, doğru rengi bulmanın da ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Sadece bir tondan ibaret olmayan renkler aklınızı karıştırarak bazen size yanlış seçimler yaptırabiliyorlar. İşte Doğru saç rengi için ipuçları .

Beden Rengi Önemli 

Yalnızca ten rengi değil, eden rengimizin de saç rengi seçiminde önemi büyüktür. Doğal saç renginiz, ten ve göz renginiz saç rengi seçmede önemli faktörlerdendir. Doğal bir görünüm için kendi saç renginizin alt tonlarında boyamaya özen gösterin.

Saç Renginizi Fazla Açmayın 

Saç renginizi fazla açmamalısınız. Saçınızı açmak istiyorsanız, iki tondan ileri gitmemeniz önerilir. Aksi halde dönüşü olmayan bir renk karşınıza çıkabilir.
Röfle Yaparken Dikkatli Olun 

Saçınıza röfle yapmaktaki amacınız elbette ki aydınlanmak olacaktır. Ancak, ne kadar açığa gittiğinize dikkat edin. Röfle yaparken doğal saç renginizden en fazla 4 ton uzaklaşın. Aksi bir durumda sert bir görünüm oluşacaktır.

Asla Zorlamayın 

Kendinizi doğal halinizle sevmeye çalışın. Ünlülerde gördüğünüz saç stilleri bazı durumlarda sizlere yakışmayabilir. Böyle durumların meydana gelmemesi için gerçekçi bir kuaförle iş birliği yapmak önemlidir.
Danışmak Önemlidir 

Büyük değişimlere gidilmeden önce mutlaka bir kuaföre danışın. Bu şekilde hatalı boya ve yanlışlardan da kurtulmuş olacaksınız.



Esmerler Ten İçin 

Koyu renk saçları tercih etmelisiniz. Kahverengi, siyah, mavi siyah ve koyu kızıl tonlarını deneyebilirsiniz. Açık renklerden hoşlanıyorsanız, kontrastı yüksek sarı platin, dore gibi renkleri de tercih edebilirsiniz.
Buğday Ten İçin 

Koyu kahve ve çikolata tonlarını tercih edebilir ya da kızıla çalan kahverengi, kirli sarı gibi renkleri de deneyebilirsiniz.

Beyaz Ten İçin 

Beyaz tenliler için herhangi bir renk sınırlaması yok. Ancak makyaj yapmayan soluk tenli bireylerin koyu renk kullanmasında fayda var.



Pembe Ten İçin 

Pembe ten rengi bireyler için kuşkusuz kızıl tonları harika bir tercih olacaktır. Bunun yanında koyu siyah, kızıl tonları, farklılık isteyenler için de kirli sarı haricindeki tüm sarı tonları denenmeye değer.

Soluk Ten İçin 

Ten renginiz soluk ve sizi cansız gösteriyorsa saç renginizle durumu toparlayabilir daha enerjik bir görünüm elde edebilirsiniz. Bakır ve kızıl tonları sizlerde en iyi durabilecek renklerden. Açık sarı tonları tercih edebilecekler için solgun olacağınızdan makyaj yapmanızı öneririz.

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”