Dışlanma Korkusuyla Terapiden Kaçıyorlar

Depresif sorunları olanların psikologlara gitmekten çekindiklerini belirten uzmanlar, toplumda dışlanma korkusunun bunun en büyük nedeni olarak görüldüğünü söyledi.

Yoğun iş temposuyla da oluşan kişilik bozukluğu bireylerin hayatını olumsuz etkiliyor. Uzmanlara göre bu hastalık, en fazla çocukluk dönemi zor ve sıkıntılı geçen insanlarda ortaya çıkıyor. Aşırı sevgisiz ve sorunlu büyümenin kaynağı da boşanma ve alkol alan ebeveynler olarak gösteriliyor.

Anne-bebek ilişkisinde, bebeğin anneyle oluşturması gereken bağlanma-ayrılma ve kendine özgü bir insan olma sürecini tamamlayamayan kişilerde görülen hastalığın genellikle aşırı ihmal edilmiş çocuklarda görüldüğünü belirtiyor.

İnsanlar dışlanma korkusu ile tedaviden kaçarken uzmanlar iyi bir tedavi için bireylerin psikiyatr doktorlarına başvurmalarını gerektiğini söyledi. Kişilik bozukluğu rahatsızlığı olanlar için uzun ve zor bir terapi gerektiğini kaydeden uzmanlar, "Alkol, uyuşturucu ve sigaradan uzak durulması sağlanmalı. İnsanları iyi ve kötü diye ayırdıkları için, herkese buna uygun rol verir, o rollere girmemek gerekir.

Hastalığı iyi anlayarak, olayları değerlendirmek gerekir. Yakınındaki kişilerinde zor ve yıpratıcı bir dönem geçireceği için profesyonel yardım almaları gerekir. Onlara sürekli dengeli sevgi ve ilgi, sağlıklı aile ortamında verilmesi gerekiyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Psikoloji Haberleri