Disiplin Dilekçeri ve Rehberlik Servislerinin işleyişi (Tartışma)

Okulda disiplin olayı meydana geldiğinde disiplin dilekçeleri önce Rehberlik servisine gönderilmekte. Bu durumun oluşturacağı mesleki çatışmaları nasıl okumak gerek?

Ortaöğretim Ödül ve disiplin yönetmeliğinin aşağıda belirtilen ilgili maddesine göre bir öğrenci önce rehberlik servisine intikal ettirilir. Bu durum gerekli olsa da Rehberlik hizmetlerinin genel ilkeleri ve etik kurallarıyla çatışma yaratabilir. Öğrenci disipline sevk edilmenin Rehberlik servisinin onayından geçtiği şeklinde bir düşünce içinde olabilir. Ancak konunun hassas olması ve uygulamada henüz net bir forma ulaşmamış olması nedeniyle tartışılmaya değerdir. Bu konuda Bir çok rehber öğretmen disiplin kuruluna görüş bildirirken çoğu zaman çeşitli çatışmalar yaşamaktadır. Bize ulaşan sorulardan yola çıkarak bu konunun alandan arkadaşların katkısıyla daha uygulanabilir bir şekil alacağı kanaatindeyiz. Eğer bir ortaöğretim kurumunda rehber öğretmen olarak görev yapıyorsanız lütfen bu konu hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşınız.

Aşağıdaki yorum ekle bağlantısını kullanarak bu konu hakkında açılmış olan tartışmaya katkı sağlayabilirisiniz.

İlgili Madde.

Kurula Sevk

Madde 27- (Değişik birinci fıkra: 26.2.2002/24679RG)Bir disiplin olayının meydana geldiğinin gerek doğrudan ve gerekse ihbar veya şikâyet üzerine anlaşılması halinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Servisi(1) olan okullarda disiplin konusu öncelikle bu servise intikal ettirilir. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Servisinin en kısa zamanda vereceği rapor doğrultusunda konu Onur Kurulu veya Disiplin Kuruluna sevkedilebilir.

Rehberlik Haberleri

Mutlu çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası
EBA sisteminde en büyük sorumluluk velilerde
Eve kapanan çocukla kaliteli zaman geçirmenin yolu
Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!