Depresyon Emeklilik Yaşını Azaltıyor

Yapılan yeni bir araştırmada, depresyonun hem erkeklerde hem de kadınlarda emeklilik kararını erkene aldığı belirlendi.

 Depresyon semptomlarından muzdarip orta yaşlı erkeklerin, daha erken emekli oldukları, emeklilik yaşı dolmuş kadınların ise depresyon semptomlarının hafif düzeyde görüldüğü durumlarda genellikle işten ayrıldıkları açıklandı.

Pensilvanya Üniversitesi’nde yürütülen araştırmada, çalışan her 10 yetişkinden birinin depresyon nedeniyle işten ayrıldığı belirlendi.

Yapılan çalışmada, yaşları 53 ile 58 arasında olan yaklaşık 3,000 yetişkine ait, akıl sağlığı ve iş statüsü ile ilgili verilerin incelendiği belirtildi.

Daha önce Finlandiya’da yapılan başka bir çalışmada da, depresyonun erken emeklilik sebeplerinden biri olduğu açıklanmıştı. Health Services Research’de yer alan çalışmada, Finlandiya hükümetinin emeklilik sonrası sağladığı imkanların Amerika’dakinden çok daha fazla olduğu, ve Amerikalı işçilerin emekli olmasında depresyonun kesinlikle büyük bir etkiye sahip olduğu belirtiliyor.

Jalpa Doshi açıklıyor: “Elde ettiğimiz verilere göre, majör depresyon ve depresif semptomlar genellikle teşhis ve tedavi edilmiyor. Depresyon hastaları düşündüğümüzden çok daha fazla sayıda olabilir.”

Doshi, ayrıca depresyon nedeniyle emekli olan kişilerin, emekli aylığının yetersiz olması ve sağlık sigortasının olmaması halinde, sağlık durumlarının daha da kötüleştiğine dikkat çekiyor.

RealAge

Çeviren: Gülşah Balaban
editor@realage.com.tr

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?