Demansın Habercisi 10 Belirti

Onların unutkanlığı farklı... kimi ütüyü fırına, makası buzdolabına koyar. Evinin yolunu bulamayanlar, evdeki odaları karıştıranlar... İşte demansın habercisi 10 ön belirti...

Bunama ya da demans olarak bilinen alzheimer, günlük yaşamın her zamanki gibi sürdürülmesini engelleyen, ilerleyici kronik bir beyin hastalığıdır.

Alzheimer, ilerleyen süreç içerisinde kişinin farkındalığı bozulmaksızın, bellek, günlük yaşamın gereksinimleriyle başa çıkabilme yeteneği, algı ve devinime ilişkin işlevler, koşullara uygun düşen toplumsal davranışın korunabilmesi ve duygusal tepkilerin kontrolünde bozulma şeklinde sıralanan ve geri dönüşsüz ilerleyici belirtileri olan bir ileri yaş hastalığıdır.

Sanayileşmiş toplumlarda en sık görülen demans hastalığıdır. Nüfusun yaşlanmasına paralel olarak giderek artmaktadır.

En basit işleri bile yapamadığınızı düşünün. Sonunda hafızanızın ve düşünme yeteneğinizin gittiğini... Mantık yürütme, yer ve zaman tayini, okuduğunu anlama, konuşma gibi işlevsel konularda bozulma olduğunu... O geri dönüşü olmayan bir yol... Alzheimer... Biz bazen Belirtileri 60 yaşından sonra çıkmaya başlıyor.

İşte Demansın habercisi 10 belirti - RESİM GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ-

Foto Haber Haberleri

Bipolar Yani Manik Depresif Ünlüler FOTO GALERİ
Stresi Azaltan Pratik Öneriler FOTO GALERİ
Manik Depresyonda Klinik Belirtiler