Newsweek Dergisi bilimsel araştırmaları inceleyerek bu yöntemlerden hangilerinin gerçekten işe yaradığını derledi. Derginin haberine göre, beynin işleyişini ve aklın mekanizmasını keşfetmekte büyük ilerlemeler kaydeden nörologlar beynin nasıl geliştirilebileceği konusuna cevaplar bulmaya başladılar.
- ABD’nin Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün 2010 yılında yayımladığı rapora göre B6, B12, E vitaminleri, folik asit aslında işe yaramıyor.
- Çeşitli araştırmalar Akdeniz diyetinin bilişsel kapasitenin azalmasını engellediğini gösteriyor.
- Columbia Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre daha gelişmiş bilişsel kapasite, daha fazla nörona ve nöronları üreten nörogenlere sahip olmaktan geliyor. Nöronlar öğrenme, hafıza, yaratıcılık ve muhakeme yeteneğini arttırıyor.
- İyi olduğumuz ve bu nedenle dikkat gerektirmeden yaptığımız işler bizi daha akıllı yapmıyor. Yeni bir dili, enstürman çalmayı ya da dansı öğrenmek beynin işlem hızını arttırıyor.
- ABD’nin Ulusal İlaç Suistimali Enstitüsü’nün araştırmasına göre nikotinin motor beceriler, kısa süreli hafıza ve diğer bilişsel yetenekler üzerinde belirgin bir pozitif etkisi bulunuyor. Bu etki nikotinin beynin alıcı sinirlerini uyarmasından kaynaklanıyor.
- Pennsylvania Üniversitesi’nin araştırmasına göre piyasada satılan uyarıcı ilaçlar motivasyon ve ödül hissi sağlıyor.
- Haftada 45 dakika yürümek gibi basit bir egzersiz hafızayı yüzde 20 oranında arttırıyor.
- Video oyunları zihinsel becerileri geliştiriyor.