Çocuk Ve Ergen Nörolojisi 3.Bahar Sempozyumu

Çocuk ve Ergen Nörolojisi 3. Bahar Sempozyumu Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) gerçekleştirildi. 3 gün sürecek sempozyumun ilk ayağında çocuk epilepsileri değerlendirildi.

KAYSERİ (İHA) - Çocuk ve Ergen Nörolojisi 3. Bahar Sempozyumu Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) gerçekleştirildi. 3 gün sürecek sempozyumun ilk ayağında çocuk epilepsileri değerlendirildi.

Sabancı Kültür Sitesi'nde yapılan Çocuk ve Ergen Nörolojisi 3. Bahar Sempozyumu 27-29 Ekim tarihlerinde olmak üzere 3 günde gerçekleştirilecek. Belirli aralıklarla oturumlara bölünen sempozyumda açılış konuşmasını Erciyes Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Özdemir yaptı. Özdemir, sempozyumun 3.sünün Erciyes Üniversitesi'nde gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

1968 yılında çocuk nörolojisi konusunda tetkikler yapmak üzere Paris'e giden ve döndükten sonra Türkiye'de bu bölümün kuruluşunda büyük katkılarda bulunan Prof. Dr. Hıfzı Özcan ise, Türkiye'de çocuk nörolojisinin tarihçesinden bahsetti.

Daha sonra ERÜ Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven ve ERÜ Rektörü Prof. Dr. Faherettin Keleştemur konuşma yaptı. Üniversitenin bünyesi hakkında bilgi veren Keleştemur, Çocuk ve Ergen Nörolojisi Bölümü'nün açıldığı tarihten itibaren baya bir yol kat ettiğini ve hocalarıyla birlikte birçok çalışmalarda bulunduklarını belirtti. 3 gün sürecek sempozyumda, çocukların epilepsilerinden bahsedileceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından sempozyum oturumuna geçildi. Erken çocuk epilepsilerinde sınıflandırma üzerine yapılan ilk oturumun başkanlığını Dr. Mefkure Eraksoy ve Dr. Ayşın Dervent üstlendi. Yurt dışında gelen uzmanlar tarafından verilen sempozyum, çocuk epilepsileri, nöbetler, nöro-psikolojik değerlendirmelere olarak devam etti.

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak