Çocuk Cinsel İstismarı Bilgilendirme Dosyası

Türkiye Psikiyatri Derneği "Çocuk Cinsel İstismarı Bilgilendirme Dosyası" hazırladı. Uzmanları bilgilendirmeyi amaçlayan dosyanın ayrıntıları şöyle:

Türkiye Psikiyatri Derneği Psikiyatri Hekimi Dr. Suzan SANER ve Dr. Şahika Yüksel İmzalı "Çocuk Cinsel İstismarı Bilgilendirme Dosyası" hazırladı. Uzmanları bilgilendirmeyi amaçlayan dosyanın ayrıntıları şöyle:


ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI VE ZOR AÇIĞA ÇIKMASI

Bilgilendirme Dosyası

Yayına hazırlayanlar: Dr. Şahika Yüksel, Dr. Suzan Saner -Psikiyatri Uzmanı-


Çocuk cinsel istismarı, çocuk haklarının ağır bir ihlalidir ve dünyanın bütün ülkelerinde görülen küresel bir gerçekliktir. Bütün sosyal, ekonomik ve yaş gruplarında; evde, okulda, sokakta, tarlada, camide, hastanede ve diğer kurumlarda; her yerde olabilmektedir. İstismarcıların çoğu sıklıkla yabancılar değil, çocuğun tanıdığı ve güvendiği erişkin ve genellikle erkek yakınlarıdır.

18 yaşına kadar her birey çocuk olarak tanımlanır. Çocukluk dönemi çok farklı devrelerden oluşur, cinsel gelişim ve bilgilenmenin henüz tamamlanmadığı bir süreçtir. Çocuklar kolayca güven duydukları, korkutulabildikleri ve kandırılabildikleri için istismara açıktır. İstismar yaşayan çocuklar sık sık yeniden istismar edilecekleri ve ebeveynlerinin terk edeceği duygusunu yaşar. Çocuklar suçluluk ve korku nedeniyle tekrar tekrar istismara maruz kalabilir.

Dosyanın devamı için tıklayınız

Makaleler Haberleri