Cinsel Terapi Eğitimi - 2016-2017

APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar Eğitim ve Organizasyon Merkezi tarafından düzenlenecek olan Cinsel Terapi Eğitimi'ne başvurular başladı. Eğitimle ilgili Apamer'in web sitesinde yer alan yazılı açıklamada şu ayrıntılara yer verildi.

Apamer Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 6 modüllük Cinsel Terapi Eğitimi 10 Eylül 2016 - 5 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Psikiyatri Hekimi  Doç. Dr. Cebrail Kısa tarafından verilecek  olan eğitimin ayrıntıları şöyle:

Giriş

Cins, cinsiyet, cinsel kimlik, cinsel rol, cinsel yönelim, erotizm, haz, yakınlık ve üreme gibi kavramları içinde barındıran cinsellik, her insanın kişiliğinin ayrılmaz bir parçası olarak tanımlanır. Cinsel olarak sağlıklı olmak ise “cinsellikle ilgili olarak biyolojik, fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali” durumudur.

Cinsellik, çoğu insan tarafından yaşanabilecek, en güzel zihinsel ve bedensel eylemlerin bir bütünü olarak kabul edilir. Kişilerarası ulaşılabilirliğin  özel bir halidir. İnsan hayatında kişisel ve cinsel özgüven algısı, olumlu cinsel duygular, cinsel konuşma ve davranış olarak ifade bulur. Kişilerin cinsellik algıları kendilerinin kişisel özelliklerinden ve içinde yaşanılan kültürel yapıdan olumlu ya da olumsuz yönde kolayca etkilenebilmektedir.

Cinsel sorunlar her toplumda ve kültürde ortaya çıkabilmektedir. Özellikle de cinsel bilgi ve eğitim desteğinin yetersiz olduğu korumacı kültürlerde daha yüksek oranda görülmektedir. Bu toplumlarda kadınların büyük bir kısmı evlendikleri ilk gece, cinsel birleşmenin olup olmayacağı, çok kanlı ve ağrılı olacağı duygularıyla büyük bir korku yaşarlar. Aynı şekilde erkekler de sertleşmeyi sağlayıp sağlayamayacakları ve cinsel birleşmeyi gerçekleştirip gerçekleştiremeyecekleri konusunda performans kaygısı yaşarlar. Bu olumsuzlukların yanı sıra büyük beklentilerin olduğu bu gecede aile üyelerinin cinsel birleşmenin sağlandığının bir göstergesi olarak kabul edilen kanlı çarşafı bekleme ritüelleri çift ve bazen de yakınları için başka bir olumsuzluk kaynağı olmaktadır. Ayrıca toplumda cinsellik, cinsel fizyoloji ve anatomi, kadın ve erkek cinselliği, mastürbasyon ve orgazm konularında yaygın olan cinsel yanlış inançlar da cinsel sorunların gelişiminde ve ortaya çıkmasında önemli etkenlerdir.

Ülkemizde de toplumun cinsel hayata ve cinsel sorunlara yaklaşımı, her geçen gün değişmekte ve gelişmektedir. Bu değişim ve gelişmenin ana itici gücü ise kadınlar için daha fazla olmakla beraber, hem erkek hem de kadının toplumsal ve cinsel alandaki rolünün giderek farklılaşması ve değer kazanmasıdır. Batılı toplumlarda geçmiş yıllarda cinsel istekleri nedeniyle suçluluk duyan insanlar, şimdilerde ise iyi sevişebilme ve orgazm olabilme konularında kendilerini sorgular ve eğitir hale geldiler.  Buna karşın ülkemizde ve daha doğudaki toplumlarda göreli olarak erkek cinselliği biraz daha özgürlük alanı bulsa da hem kadın hem de erkek cinselliği üzerindeki baskıcı tutum halen devam etmektedir. Bütün dünyada benzerlikler olsa da özellikle de korumacı ve bireysel var olmaya engel kültürlerde yetişen bireyler; kadınlar, erkekler, çocuklar, ergenler, yetişkinler ve yaşlılar dile getirmekte zorlandıkları birçok cinsel sorundan/zorlanmadan muzdarip olmaktadırlar. Cinsel sorunlar kişinin cinsel alanda sorun yaşamasının yanı sıra ruhsal yapının bütünlüğünün bozulmasına yol açarak psikolojik sorunlara ve kişilerarası yakın ilişkilerde zorluklar yaşamasına da neden olur.

Cinsel sorunların çözümünde uygulanan cinsel terapide; duygusal, bilişsel ve davranışçı uygulamalarla eşlerin cinsellik, cinsel anatomi ve fizyoloji, kadın ve erkek cinselliği, mastürbasyon ve orgazm konusunda bilgilendirilmeleri ve bu konuda farkındalıklarının oluşması sağlanır. Aynı zamanda cinsellik konusundaki yanlış bilgilenmeler düzeltilerek çiftin ilişkisinde cinselliğin ön plana geldiği yeni bir etkileşim tarzı oluşturulur. Cinsellik  duygusal bir yakın ilişki zemininde gelişir. Bundan dolayıda cinsel sorunların gelişmesinden sorumlu duygu, düşünce ve davranış biçimlerinin belirlenmesi,   bunların eşler tarafından anlaşılması ve bunları değiştirme çalışmaları seansta ve evde “ev çalışmalarıyla” yapılır.

Eğitimin Amacı

Cinsel terapi eğitim programının amacı cinsellik, cinsel gelişim, cinsel bozukluklar, cinsel kimlik durumları, cinsel yönelim, parafililer, cinsel istismar ve cinsel işlev bozuklukları ve tedavisi alanında cinsel terapist ya da cinsel danışman olarak çalışacak ve toplumun bu konularda bilgilendirmesinde görev alacak sağlık ve ruh sağlığı profesyonellerinin özel bir eğitim almasını sağlamaktır.

Eğitime Kimler Katılabilir

Hekimler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler ve aile danışmanlığı eğitim almış olan meslek grupları bu eğitime katılabilirler.

Eğitimin İçeriği

A. Temel Teorik ve Temel Beceri Eğitimi- (40 saat)

Eğitimin bu bölümü 3 modülden oluşmaktadır. Üç ay süreyle her ay bir hafta sonu yapılacaktır.

Cinsellik, cinsel yaşam, cinselliğin tarihsel gelişimi, cinsellik ve kültür, ilişkilerde yakınlık geliştirme, psikoseksüel ve psikososyal gelişim evreleri, cinsiyet ve cinsel kimlik farklılıkları, cinsel inanışlar ve davranışlar, cinsel anatomi ve cinsel fizyoloji, güzel sevişebilme becerisi; duygular, düşünce ve davranışlar ele alınır.

Cinsel işlev bozuklukları, parafililer, değerlendirme yöntemleri ve temel cinsel terapi yaklaşımları ve ayrıca cinsel yönelim ve kimlik farklılıklarına profesyonel yaklaşım ele alınır.

I. Modül      İlişkilerde Sevgi, Yakınlık ve Cinsellik,

                     Cinsellik ve Kültür,

               Kadın ve Erkek Cinsel Anatomisi,

               Cinsel Davranış ve Fizyoloji

         Cinsel Bozuklukları ve Sıklığı

II. Modül     Cinsel Terapide Temel Kuramsal Yaklaşımlar

                     Cinsel İşlev Bozuklukları Nedenleri

                     Kadın Cinsel İşlev Bozuklukları ve Tedavisi

                     İstek, Uyarılma, Orgazm Bozuklukları ve Tedavileri 

                     Vajinismus ve Tedavisi

III. Modül    Erkek Cinsel İşlev Bozuklukları ve Tedavisi

               İstek, Uyarılma, Orgazm Bozuklukları ve Tedavileri

               Sertleşme Bozukluğu, Erken Boşalma ve Tedavisi

                Temel Teorik ve Temel Beceri Eğitimi Uygulama Çalışması

B. İleri Düzey Beceri Eğitimi- (40 saaat)

          Eğitimin bu bölümü 3 modülden oluşmaktadır.   Üç ay süreyle her ay bir hafta sonu yapılacaktır. Katılımcıların aktif bir şekilde rol play ve vaka örnekleri üzerinden öykü almak vaka formülasyonu yapmak, psikoterapi sürecini yapılandırmak ve yaşantısal, sistemik duygusal ve bilişsel bir perspekiflele tedavi tekniklerini uygulama konusunda geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

IV. Modül   Cinsel Terapi Süreci ve Müdahaleler

                   Cinsel Yakınmaları Olan Çiftlerin İlişkileri ve Duyguları

                   Duyguları Ele Almak ve Müdahaleleri Çalışmak,

V. Modül     Cinsel Sorunun Öyküsünü Almak ve Vaka Analizi Yapmak

                    Sorunu Duygusal ve Sistemik Olarak Ele Almak

              Rol play Öykü Alma Çalışması Yapmak

VI. Modül    Cinsel Haz Nesnesinin Farklı Olduğu Durumlara Yaklaşım

                     (Parafililer, Hiperseksüalite, Sanal Seks, Aşırı Mastürbasyon)

              Cinsel Yönelim ve Cinsel Kimlik Durumlarına Yaklaşım

              Biblioterapi, Erotik ve Pornografik Filmlerin Kullanılması

               İleri Düzey Beceri Eğitimi Çalışması Yapmak

Eğitim İçin Temel Kaynaklar                     

Ck Yayınları Kitapları                                    

https://www.facebook.com./ckyayincilik/       

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Kimler Katılabilir

Hekimler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler ve aile danışmanlığı eğitim almış olan meslek grupları bu eğitime katılabilirler.

Eğitim Tarihleri: 

A. Temel Teorik ve Temel Beceri Eğitimi-40 saat

  • I. Modül:  10-11 Eylül 2016
  • II. Modül: 1-2     Ekim 2016   
  • III. Modül: 5-6 Kasım 2016   

B. İleri Düzey Beceri Eğitimi-40 saat

  • IV. Modül:  7-8 Ocak 2017
  • V. Modül:  11-12 Şubat 2017
  • VI. Modül:  4-5 Mart 2017

Ücret: 

Erken Kayıt (19 Ağustos 2016 Tarihine Kadar)

Her Modül İçin 490 TL

Geç Kayıt  (19 Ağustos 2016  Tarihinden Sonra)

Her Modül İçin 590 TL

Ödeme Planı:

Eğitim Kayıt bedeli için 250 TL ön kayıt bedeli yatırdıktan sonra geri kalan modülleri 5 taksit halinde ödeyebilirsiniz.

Hesap Bilgileri

HALK BANKASI
 
Maruf BEÇENE Adına Halk Bank Yeşilköy Şubesi
 
IBAN NO: TR27 0001 2009 8900 0001 0160 96
 
Şube Kodu: 890
 
 
PTT POSTA ÇEKİ HESABI: Maruf BEÇENE Adına
No: 5160733

Kredi Kartıyla Ödeme Yapmak İçin tıklayınız

Sertifika

Doç. Dr. Psikiyatrist Cebrail Kısa İmzalı APAMER Katılım ve Uygulayıcı Yeterlilik Sertifikası

Doç Dr. Psikiyatr & Psikoterapist  Cebrail Kısa Kimdir? 

Psikiyatri uzmanlık eğitimini 2001 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde tamamladı. 2009 yılında “Psikiyatri Doçenti” oldu. 2013 yılından beri ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde Eğitim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Kişilerarası ilişkilerde duygu odaklı terapi eğitimi, kognitif ve davranış terapileri eğitimi, cinsel terapi eğitimi ile aile, evlilik ve çift terapisi eğitimleri aldı. Cinsel gelişim, cinsel işlev bozuklukları ve tedavi teknikleri, duygu odaklı aile, evlilik ve çift terapisi ile aile danışmanlığı konularında tedavi hizmeti vermekte ve eğitim çalışmaları yapmaktadır.

Doç. Dr. Cebrail Kısa’nın editörlüğünü yaptığı “Ck Yayınevi” nden “Kadın Bedeninin Cinselliği Reddedişi: Vajinismus Cinsel Terapi Uygulama El Kitabı”, “Psikiyatri Pratiğinde EKT” ve “Erken Boşalma ve Tedavisi” adlı kitapları yayınlandı. Ayrıca aynı yayınevinden çıkan Helen Singer Kaplan’ın “Resimli Cinsel Terapi El Kitabı”, editörlüğünü Joseph ve Leslie LoPiccolo’nun yaptıkları “Seks Terapi Elkitabı”,

Psikiyatrist Murat Beyazyüz ve Prof. Dr. Erol Göka’nın “Hasta Bedenin Ruhu” kitabı, Sandra R. Leiblum’un editörlüğünü üstlendiği “Cinsel Terapinin Temel İlkeleri ve Uygulamaları” ve Leslie S. Greenberg ve Susan M. Johnson’ın “Duygu Odaklı Çift Terapisi” adlı kitaplarının editörlüğünü yaptı.

Yazarın uluslararası indekslerde yer alan 20, yurtiçi hakemli dergilerde yayınlanmış, ulusal ve uluslararası psikiyatri kongrelerinde bildiri olarak sunulmuş 80’e yakın bilimsel yayını vardır.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

EĞİTİM AFİŞİ


 

 

Psiko Eğitim Haberleri

Attentioner DEHB Uygulayıcı Eğitimi - Online
Attentioner DEHB 46. Grup Programı 3-4 Eylül 2022'de Online yapılacak