Çift terapisinde başarı oranı nedir?

İlişki ve Çift Terapisinde terapi sürecinin başarı oranı nedir? İlişki terapisinde destek almanın çiftlere ne gibi yararları vardır? İlişki terapisinin faydaları nelerdir?

Çoğu çift bu soruyu merak eder. Çift terapisinin bize faydası olur mu? Açıkçası bu sorunun net bir cevabı yoktur. Çift terapisinin ne kadar başarılı olacağının tamamen söz konusu bireylere ve terapistle ittifak, yeni beceriler öğrenme ve sürece yatırım yapma isteklerine bağlıdır. Çift Terapisti Hoge çift terapisi başarılı olur mu? sorusu hakkında, "Bu soru işlevsel bir soru değil," diyerek şunu söylüyor; "Çoğu insan başarıyı bir arada kalıp kalmamanız olarak tanımlayabilir, ancak hepimiz biliyoruz ki bir arada kalmanın kesin bir başarıyı tanımlamadığını biliyoruz."

Taraflardan birinin duyguları tamamen bitmişse ve ilişkiyi bitirmeye kesin karar vermişse terapinin ilişkiyi devam ettirme konusunda etkisi çok fazla değildir. Çünkü terapistin ilişkiyi kurtarmak gibi bir misyonu yoktur. Taraflar ilişkiyi devam ettirme kararındaysa terapist çatışma alanlarıyla başa çıkma konusunda çiftlere başta psikoeğitim olmak üzere farkındalık sağlama, çatışma çözme, empatik becerileri kazandırma vb. konularda profesyonel katkı sağlar. Çiftler kazanmış oldukları bu becerileri daha sonraki süreçlerde de kullanmak suretiyle ilişkilerini daha sağlıklı yönetebilirler.  

Çift Terapisinin Faydaları Nelerdir?

İlişki danışmanlığının faydaları, yardım arayan çifte ve terapistin ilişki danışmanlığı konusundaki deneyimine bağlıdır. Siz ve partneriniz ilişkinize ne kadar çok şey katmaya istekli olursanız, sonuç muhtemelen o kadar iyi olacaktır. 

İlişki memnuniyetinizi değiştirmeyi veya iyileştirmeyi umuyorsanız, bir çift terapistiyle görüşmek ilk adım olabilir. Bir terapist arayışına girdiğinizde benzer sorun yaşayan binlerce çiftten farklı olarak ilişkiniz için çözüm arama cesareti sergilemiş olursunuz. Bu da sizin, benzer sorun yaşayan çiftlere göre çözüm aramak adına daha cesur olduğunuzu gösterir.

Çift terapisinin en önemli faydası ilişkinizi dışarıdan tarafsız bir bakışın görmesidir. 

  • İlişkinizin dinamiği hakkında daha derin bir anlayış kazanma
  • Tarafsız bir bakış açısı
  • Siz ve eşiniz için güvenli bir alan oluşturma
  • Stratejik ve etkili başa çıkma becerilerini öğrenme
  • İlişkiniz hakkındaki duygularınızın tanımlanması ve netlik kazanması

Bakırköy Lokasyonuna yakın bölgeler için çift ve ilişki terapisi merkezi

APAMER PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ

0212 466 1050

Psikolojik Destek Haberleri

Oyun Terapisi Seans Ücretleri Ne kadar?
Klinik Psikolog Bakırköy İstanbul
Çift terapisine ne zaman gitmelisiniz?
Çift ve İlişki Terapisinde Neler Yapılıyor?
Çift terapisi nedir?