Telefonların mümkün olduğunca vücuttan uzak tutulması gerektiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Tekataş, "Hayatımızı kolaylaştıran cep telefonlarının zararlarını gözle göremiyoruz" dedi.
Başhekimlik toplantı salonunda düzenlediği 'baş dönmeleri’ konulu basın toplantısında elektromanyetik dalgaların zararlarından bahseden Yrd.Doç.Dr. Aslan Tekataş, etkinliği kanıtlanmadığı için Dünya Sağlık Örgütü’nün cep telefonlarının zararlarını kesin olarak kabul etmediğini söyledi. Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik radyasyonun DNA üzerinde etki yaparak vücutta tümöre yatkınlık oluşturduğunun hayvan deneylerinde görüldüğünü belirten Yrd.Doç.Dr. Tekataş, "Cep telefonlarından mümkün olduğunca uzak durulmasını tavsiye ediyoruz" dedi.
Cep telefonlarının sinirlerin elektriksel akımını bozduğunu söyleyen Yrd.Doç.Dr. Tekataş, "Cep telefonu kullanırken mutlaka kulaklık takmak gerekiyor. Çekim gücünün düşük olduğu yerlerde telefonla konuşmaktan uzak durulmalı. Çünkü sinyalin zayıf olduğu bölgelerde telefon baz istasyonuyla bağlantı kurabilmek için daha fazla güç harcıyor ve radyasyon yayıyor. Yatarken telefonu yatağımızdan uzak bir yere koymalıyız. Bu olaya sadece beyin açısından bakmamak gerekir. Telefon, göğsümüze yakın bir yerde olursa kalp ritmini olumsuz etkiler, pantolon cebinde taşırsak da üreme sorunları ortaya çıkarabilir" diye konuştu.