Bu Kromozon Beyin Tümörü Riskini Arttırıyor

Yapılan bir araştırma, 9. kromozomda yer alan 5 gende gözlemlenen farklılıklar ile beyin tümörü riskinin artması arasında bağlantı olduğunu gösterdi.

ABD'nin Teksas Üniversitesi'ne bağlı M.D.Anderson Merkezi ve Londra'daki Kanser Araştırmaları Kurumundan bilim adamlarının yaptığı araştırma, 9. kromozomda yer alan 5 gende gözlemlenen farklılıklar ile beyin tümörü riskinin artması arasında bağlantı olduğunu gösterdi.

Kaliforniya Üniversitesi ve Mayo Clinic'ten bilim adamlarının yaptığı araştırma da aynı sonucu verdi ve 9. kromozomdaki farklılıklar ile glioblastoma (beyin tümörünün habis türü) riski arasında ilişki olduğunu ortaya koydu.

Yapılan iki araştırmada ayrıca, 9p21 kromozomundaki farklılıkların melanom (cilt kanserinin habis türü) riskini de artırdığı ortaya çıktı.

Nature Genetics dergisinde yayımlanan araştırmalarda, biri 9p21 kromozomunda olmak üzere genlerdeki bazı farklılıklar ile en sık rastlanan cilt kanseri türü bazosellüler karsinom riskinin artması arasında bağlantı olduğu da belirtildi.

MCATURK.COM & Reuters

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka