Bir Psikiyatristin Mesleki Nitelikleri

TPD "Bir Psikiyatristin Mesleki Nitelikleri" ile ilgili bilgilendirici bir açıklama dokümanı yayımladı. Bu metin Avrupalı psikiyatristin görevlerini ve sahip olması gereken yetkinlikleri tanımlamaktadır. Ayrıca bir psikiyatristin mesleğiyle ilişkili bazı

Bu metin, Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (ATUB; Union Européenne des Médecins Spécialistes, UEMS) Psikiyatri Bölümünün Eğitim Daimi Kurulu (Standing Committee on Training) tarafından 2005’te geliştirilen ATUB Bir Psikiyatristin Mesleki Nitelikleri belgesinin gözden geçirilmiş halidir. Kurul, gözden geçirilmiş metnin oluşturulma sürecinde Liene Berze, Natalija Berzina, Krista Bruna, Nadezda Kokina, Ekin Sönmez, Sonila Tomori ve Livia De Picker’den oluşan Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonu (EFPT) çalışma grubunun katkılarını minnettarlıkla bildirir.

Bu belgede, 2005 versiyonu da dâhil olmak üzere birçok başka kaynaktan yararlanmıştır. Kaynakların tam listesi kaynakçada bulunmaktadır.

Amaç ve Hedefler

Artan uzmanlaşma ve psikiyatri ekiplerinin işlevsel olarak bölünmesi, psikiyatristin rol ve sorumluluklarında değişikliğe yol açabilmektedir. Doktorların toplumdaki rollerinin yeniden tanımlanması ve sorumluluklarının toplumla görüş alışverişi içinde yeniden tartışılması gerektiği önerilmektedir.

Bu metin Avrupalı psikiyatristin görevlerini ve sahip olması gereken yetkinlikleri tanımlamaktadır. Ayrıca bir psikiyatristin mesleğiyle ilişkili bazı kavramların tanımlarını da ele almayı amaçlamaktayız. Bu belgenin psikiyatristlerin ötesinde bir okuyucu kitlesine ulaşması hedeflenmiştir.

Yazının devamı için tıklayınız

Psikiyatri Haberleri

MÜKEMMEL DENGE: BEYİN HASSASİYETİNİ NASIL AYARLIYOR?
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisi
Attentioner DEHB Programına Yoğun Katılım