Bebekler Doğmadan Kansere Maruz Kalıyor

ABD'de son olarak yapılan araştırmalardan birinde artık bebeklerin daha doğmadan kansere neden olabilecek kimyasallara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Araştırmada bebeklerin kordon kanında 300 farklı kimyasala rastlandı. Araştırmacılar bu noktada insanların kendilerini kanserden koruyabilmek için alabilecekleri basit önlemlere de dikkat çekiyorlar. Bu önlemler şöyle sıralanmış;

- Temiz hava alın; evinizi havalandırın...

Evlerimizde, işyerlerimizde kullanılan duvar boyasından, halılarımızdaki dolgu malzemelerine günlük yaşamda birçok kimyasalla karşı karşıya kalıyoruz. Tüm bunlar da soluduğumuz havaya bazı gazlar yayıyorlar. Evinizi sık sık havalandırarak bu gazlardan etkilenme riskinizi azaltabilirsiniz.

- Beslenmenize özen gösterin...

Obezite kanser nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Özellikle tarım ilaçlarının kullanılmadığı sebze ve meyveleri tercih etmek kanser riskini azaltıyor. Bu arada yiyecekleri plastik kaplarda ısıtmamak gerektiğine dikkat çekiliyor.

- Bahçe ilaçlarına dikkat...

Park ve bahçeler böceklere, kenelere karşı sık ve yoğun bir şekilde ilaçlanıyor. Ancak bu ilaçlar orada oynayan çocuklarımızı da etkiliyor.

- D vitamini alımınıza dikkat edin...

D vitamini eksikliği de kansere neden olan etkenlerden biri olarak gösteriliyor. D vitamini eksikliğini gidermek için D vitamini tabletleri alınabilir ya da günde 10-15 dakika güneşte kalınabilir.

- Uykunuza özen gösterin...

Bağışıklık sisteminin sağlıklı işlemesi için uyku çok önemli... Günde 7 saatten az uyuyan kadınların kansere yakalanma riskinin daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: ntvmsnbc.com/id/25097378/

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka