Bakan Yıldırım'dan otistik çocuklar için seferberlik

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yeni Asır'ın düzenlediği tavla turnuvasında 400 bin TL bağış toplayan Anadolu Otizm Vakfı'na destek kampanyası başlattı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yeni Asır'ın düzenlediği tavla turnuvasında 400 bin TL bağış toplayan Anadolu Otizm Vakfı'na destek kampanyası başlattı. Yıldırım, "Şimdi sıra nakdi olanlarda" dedi

Yeni Asır Gazetesi'nin kentin önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirdiği tavla turnuvasında 400 bin lira civarında bağış toplayan Anadolu Otizm Vakfı, otistik çocuklar için atağa geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla dün Kaya Termal Oteli'nde düzenlenen törenle vakıf için destek kampanyası başlatıldı. İzmir'in hayırseverlik konusunda öncü bir kent olduğunu belirten Yıldırım, "Vakfın kurulması ve burada yapılan hizmet, birçok şaşaalı projeden daha anlamlıdır. İnsana yapılan yatırım hiçbir şeye benzemez. İzmir yine öncü bir rol oynuyor. Anadolu Otizm Vakfı'nı İzmir'de hayata geçirmek, çalışmaların dalga dalga tüm ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlayacaktır" dedi.

'BU BİR GÖNÜL İŞİDİR'

Yıldırım, Vakfa ilk destek verenler arasında yer alan Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına Sırrı Aydoğan, Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ve işadamlarına teşekkür plaketi verdi. Yıldırım, "Çok önemli insanlar bir araya geldiler ve bu projeye başladılar. Bir ay zarfında önemli yol aldılar. Biz henüz üzerimize düşeni yapamadık. Bu işte ne ticaret, ne menfaat, ne de siyaset var. Burada hizmet var, sabır var, insanların yüklerini hafifletme var. Otizm bir toplumsal olgudur. Bu çocuklarımız yoğun bir eğitim sonucunda normal yaşama dönme şansına sahipler" dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu bir gönül işidir. Böyle değilseniz başarılı olamazsınız. Hizmetin iki yolu var. Biri vakit, diğeri nakit. Vaktin varsa gel hizmet et, koştur sağa sola. Vaktin yoksa nakit ver. Böylede hizmet edersin. Vakti olanlar zaten burada, şimdi sıra nakdi olanlarda. Toplantının amacı aşağı yukarı belli oldu. Burada yapılan yatırımlar mutluluk olarak geri dönecek."

'OKUL AÇACAĞIZ'

Bakan Yıldırım, konuşmasının ardından vakfa destek verenlere teşekkür belgesi sundu. Vali Kıraç ise, Vakfa gereken her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Burada yapılması gereken ilk iş, Vakfın kamu yararına çalışan vakıf statüsünü alabilmesi için gerekli sermayeyi temin etmektir. Ondan sonra Bakanımızın desteği ve Bakanlar Kurulu kararıyla bir kamu yararına hizmet veren vakıf haline getirmektir. Sayın Bakanımızın himayelerindeki bu vakfın, otizmli çocuklarımıza hizmet eder noktaya getirilip, öncü bir çalışma haline getirileceğini düşünüyorum" dedi.

Vakıf Başkanı olan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura da, "Eski Sümerbank'ta ilköğretim okulu açacağız Eylül'de. Burada eğitimci kadrosunu tamamlayacağız. Bayraklı'daki projede anaokulu ve Ar-Ge merkezi olacak. Amacımız bunu 81 ilde yetkililere arz etmek. Çocuklarımıza yaşam koçu gerekiyor. İkinci etapta hedefimiz 2.5 milyon lira toplamak. Onları iş sahibi yapmak istiyoruz. Sonra da yaşam köyleri kuracağız. İş sahibi olmayanları tarım sektörüne yönlendireceğiz. Önce Allah'a sonra İzmirlilere güveniyoruz. Şebnem Bursalı kardeşimiz bir etkinlik düzenledi, Vali bey destek verdi. 360 bini geçtik. Hedefimiz bu kampusü kurmak" dedi.


Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş merkezini açtı

Bakan Binali Yıldırım, Çeşme Sheraton Oteli'nde PTT'nin Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş merkezi olan e-PttAVM Projesi'ni açıkladı. Hükümetin seçim öncesi açıkladığı '35 İzmir 35 Proje'den biri olan sanal alışveriş merkezini ilk defa kullanan Bakan Yıldırım, Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen'in 'Bakanım takım elbise alın' çağrısına rağmen PTT Card ile bir 3 boyutlu bir elektronik mağazadan 1732 liralık bilgisayar aldı. Yıldırım, "Bugün 35 Proje'nin 12'ncisini İzmirliler ile tanıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu alışveriş merkezine katılan 51 şirketin 36'sının İzmir'den çıkması mutluluk vesilesi" diye konuştu.

'İstemezükçülerin bu kadar olduğunu bilmiyordum'

Bakan Binali Yıldırım, Şifne Yat Limanı ve Güzelbahçe Yat Limanı için ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi. Yıldırım, "750 yat kapasiteli Şifne'de ihaleye çıkacağız. Bir de balıkçı barınağı yapıyoruz. Güzelbahçe için haftaya ilana çıkıyoruz. EXPO ile birlikte İzmir için nihai hedefimiz gerçekleşecek. İstanbul'dan sonra Türkiye'nin marka şehri İzmir olacak. Bir yazar, ikinci şehir olmak istemediklerini söylemiş. İzmir'de istemezükçülerin olduğunu biliyordum ama bu kadar da olduğunu bilmiyordum. İzmirin marka şehir olmasının kime ne zararı var, anlayabilmiş değilim. İzmirliler bunun cevabını zamanında verecek" dedi.

'Makas kadınlar lehine kapanıyor'

17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun görevlendirmesiyle Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) tarafından İzmir'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Kaya Termal Convention'da gerçekleşen etkinlikte "Bilişim Sektöründe Kadınların Yeri ve Etkisi" temasıyla 2 ayrı panel düzenlendi. Avea, Turkcell, Türk Telekom, Türksat ve Vodafone'un ana sponsorluğunda ve üst düzey yöneticilerinin yanı sıra telekomünikasyon sektörünün önde gelen firma temsilcilerinin katıldığı toplantıda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sektörün geldiği noktayı ve hedefleri anlattı. Kadının telekomünikasyonda geldiği yeri, Türkiye İstatistik Kurumu'ndan verileriyle anlatmak isteğini ifade eden Yıldırım, "2005 yılında yapılan araştırmaya göre erkeklerde internet kullanımı 9.6 iken kadınlarda yüzde 4.33 olarak belirlenmiş. 2011 yılının sonunda 16-74 yaş grubu arasında yapılan araştırmaya göre, internet kullanımı erkeklerde yüzde 54.9 ,kadınlarda yüzde 35.3 oranına ulaştı. Yani makas, kadınlar lehine kapanıyor. Bu çok memnun edici bir gelişme" dedi. Sektörün 66.5 milyon liralık pazar payına ulaştığını belirten BTK Başkanı Tayfun Acerer ise, önlerinde bazı önemli riskler bulunduğuna dikkat çekti.

Yeni Asır 

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı