Bahar mevsimi depresyonu tetikliyor

Bahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde yüzünü gösteren güneş psikolojik olarak pozitif enerji vermeye başlarken, yorgunluk ve bezginlik halini de beraberinde getiriyor.

TGRT - Bahar yorğunluğu deyip geçmeyin, depresyonda olabilirsiniz. Bahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde yüzünü gösteren güneş psikolojik olarak pozitif enerji vermeye başlarken, yorgunluk ve bezginlik halini de beraberinde getiriyor. Çalışanların çoğu işine gitmek istemezken, sabah yataktan kalkmak kabus haline geliyor. Uzmanlar bahar mevsiminin depresyonu tetiklediğini vurguluyor.

Bahar geldi, her yer cıvıl cıvıl... Gezip dolaşmak, baharın güzelliğini yaşamak istiyorsunuz ama kendinizi sürekli yorgun, bitkin ve uykusuz hissediyorsunuz. Ancak bütün bunları 'bahar yorgunluğudur' deyip geçiştirmemekte fayda var çünkü "depresyona" girmiş olabilirsiniz. Peki mevsim geçişleri neden insanları bu kadar çok etkiliyor? Mevsimsel depresyon nedir? Akşamları aynı saatte yatmanıza rağmen sabahları her zamankinden daha geç uyanıyor, yataktan kalkmakta zorlanıyor, kas ve eklemlerinizde ağrılar hissediyor, günlük aktivitelerde daha çabuk yoruluyor ve gün içinde enerjinizin çabucak bittiğini hissediyorsanız bahar mevsiminde artan yorgunluk ve ağrılar sizin de kapınızı çalmış demektir. Ancak bahara bağladığımız bu şikayetlerin nedeni mevsimle birlikte gelen depresyon olabilir. Gelelim bahar yorğunluğundan ve dolayısıyla depresyondan kurtulmak, güneşli bahar günlerinin keyfini sürmek isteyenlerin yapmaları gerekenlere. Uzmanlar, bahar yorğunluğunun ciddiye alınması gerektiğinin altını çiziyor.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?