Ayrılık Kaygısı Psikolog Beylikdüzü

Ayrılık Kaygısı Ayrılık anksiyetesi olarak da bilinen ayrılık kaygısı, çocuğun özellikle okula başlama döneminde bakım vereninden veya evden ayrılmak istememesiyle belirgin, bu konuda yoğun korku ve kaygı duymasıdır.

Ayrılık Kaygısı Ayrılık anksiyetesi olarak da bilinen ayrılık kaygısı, çocuğun özellikle okula başlama döneminde bakım vereninden veya evden ayrılmak istememesiyle belirgin, bu konuda yoğun korku ve kaygı duymasıdır. 3-5 yaş aralığında azalması beklenen ayrılma kaygısı gelişimine uygun olmayarak devam eder. En az 4 hafta boyunca süren bu durum, 12 yaş altındaki çocuklarda sıklıkla karşılaşılmasıyla birlikte, ergenlerde de görülebilmektedir. Bu yüzden net bir yaş sınırı yoktur.

Çocuklarda görülen ayrılık anksiyetesinde birden fazla belirti vardır. Çocuk okula gitmek istemediğini belirtir. Ayrılırsa kendisinin veya bakım vereninin başına bir şey gelmesinden korkar. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, baş ağrısı, iştahsızlık gibi bedensel şikayetler eşlik edebilir. Okul reddi veya okul korkusu olarak da bilinir.  

Ayrılık anksiyetesine neden olan birden fazla durum olabilir. Okulda öğretmen veya arkadaşları tarafından yaşadığı örselenme, aile içindeki ayrılıklar ve sorunlar, çocuğun mizaç özellikleri sayılabilir.  Tedavisinde; çocuk, aile ve okulu içine alan destekleyici bir yaklaşım benimsenir. Çocuğun bireysel tedavisi için oyun terapisi ve davranışçı tekniklerden yararlanılır.

Ayrılık kaygısı konusunda kendi çözüm girişimlerinizin olumlu sonuç vermediği durumlarda uzman desteği almakta yarar vardır. Kurumumuza aşağıdaki telefonlardan ulaşarak ayrıntılı bilgi talep edebilirsiniz.

RANDEVU İLETİŞİM BİLGİLERİ

APAMER Aile Danışma ve İlişki Terapisi Merkezi

Bakırköy Şube için Randevu No: 02124661050

Bakırköy Şube için Randevu No: 02128720373


Psikolojik Destek Haberleri

Oyun Terapisi Seans Ücretleri Ne kadar?
Klinik Psikolog Bakırköy İstanbul
Çift terapisine ne zaman gitmelisiniz?
Çift terapisinde başarı oranı nedir?
Çift ve İlişki Terapisinde Neler Yapılıyor?