Ayrıldığınız sevgilinizi unutmanın yolları

Hayatı onsuz düşünemiyordunuz, o sizin diğer yarınız gibiydi, her haftasonunu onunla birlikte geçiriyordunuz, beraber çay içiyor, alışverişe gidiyor belki de birlikte uyuyordunuz.. Ama uyanma vakti geldi artık!

HABERTURK.COM - Hayatı onsuz düşünemiyordunuz, o sizin diğer yarınız gibiydi, her haftasonunu onunla birlikte geçiriyordunuz, beraber çay içiyor, alışverişe gidiyor belki de birlikte uyuyordunuz.. Ama uyanma vakti geldi artık! Çünkü o artık hayatınızda değil, siz ayrıldınız! Bu haber tabii ki de sevgilisinden veya eşinden yeni ayrılmış olan herkese..

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor. Bu özel güne sevgilisiyle ya da eşiyle girecek kişiler olduğu kadar sevdiği insandan ayrılmış bir biçimde girecek kişilerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla olabilir. Peki onu unutmak kolay olacak mı? Elbette ki olmayacaktır ama acısını biraz da olsun hafifletmek için elinizden gelen hileleri yapabilirsiniz. Ayrılık hüznünden kurtulmanın en iyi yolu  sosyalleşmek, en uygun gün ise Cumartesi! İyisi mi siz bu Cumartesi, ayrılık bunalımından bu yollar sayesinde kurtulmaya çalışın! Bir de sakın onun telefon numarasını silmeyi unutmayın!

Klinik Psikolog Sinem Demir; duygusal ilişkilerde ayrılık meselesini farklı yönleriyle değerlendirdi...

* Duygusal bir ilişkinin bitmesi; bir kişi ile duygusal paylaşımın bitmesinin ötesinde, bir yaşam biçiminin kesintiye uğraması anlamına gelebilir: Birlikte yapılan sosyal faaliyetlerin, geleceğe yönelik hayallerin, ortak arkadaşlarla görüşmenin de kesilmesi gibi... 

* Biten bir ilişkinin ardından, kişinin kendisini sosyal olarak konumlandırma biçimi de değişebilir; örneğin ‘evliliğe doğru giden’ bir ilişkinin bitmesinin ardından, sosyal konum yeniden ‘bekâr’ olarak değişir. Evlenmeyle ilişkili olumlu beklentileri olan bir kişi için ayrılık, bu açıdan da zorlayıcı olabilir. Boşanma yoluyla bekârlığa dönmek ise; sosyal çevrenin de etkisiyle, alışma sürecinin daha sancılı geçmesine yol açabilir.

* İlişkinin hayatın hangi döneminde bittiği de, ilişki sonrası dönemde yaşanan streste belirleyici olabilir. Bir ergen, kimlik duygusunun gelişmesi için ailesine duygusal mesafe koyarken; hem arkadaşlarına, hem de romantik duygular hissettiği kişiye yönelir. Bu kişi; takip altında tuttuğu, bir bakışını bile saatlerce yorumlayabildiği, bu şekilde ilk romantik duygularının geliştiği ‘birisi’ olur... Ayrılık yaşayan bir ergen, ani ‘yıkılmalar’ ile çabuk ‘toparlanmalar’ gibi iki uç durumda gidip gelebilir.

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”