Ayak detoksu nedir, nasıl yapılır?

Ayak detoksu nedir, ayak detoksu neden yapılır, ayak detoksu nasıl yapılır gibi tüm sorularınızın cevaplarını haberimizin detaylarından öğrenebileceksiniz. İşte ayak detoksu nedir, ayak detoksu nasıl yapılır sorusunun cevapları…

Ayak detoksları, zararlı toksinlerin vücuttan kurtulmasının bir yolu olarak gittikçe daha popüler hale gelmektedir. Potansiyel toksinler, havadaki kirliliklerden evinizdeki kimyasallara ve güzellik ürünlerine kadar değişebilir. Ayak detoksu Popülerliğinden dolayı, bazı alternatif sağlık ofislerinde ve hatta evde kullanımda bile iyonik ayak detoksları sunulmaktadır. Bir ayak detoksunun ne olduğunu merak ediyorsanız ve ayak detoksu ne işe yarar ayak detoksu nasıl yapılır gibi sorular sormaya başladıysanız işte cevapları...

Ayak detoksu nedir?

Ayak detoksları, vücuttan toksinleri ve metalleri ayaklarından çekerek çıkarır. Ayak maskeleri, ayak pedleri, akupunktur ve iyonik ayak detoksu cihazları vardır.  Ayak detoksunun vücudun PH seviyesini daha alkali hale getirmeye yardımcı olduğuna inanırlar. Ayrıca ayak detoksunun çeşitli zararlı organizmaları etkisiz hale getirdiği düşünülmektedir. Birçok sağlık ve güzellik merkezlerinde ayak detoksu yöntemleri uygulanmaktadır. Aynı zamanda kozmetik mağazalarında da ayak detoksu pedleri bulunmaktadır.



Ayak detoksunun faydaları nelerdir?

Ayaklar,  sinir uçları ve ter bezleri açısından zengin olduğundan vücuttaki detoks ve gerilmenin en ideal yeri gibi görünüyor. Vücudunuzu ya da ayaklarınızı sıcak veya ılık suda ıslatmanın sakinleştirici olduğunu  herkes bilir. Sıcak ayak detoksu banyoları ayrıca şişmeyi azaltmaya, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve genel sağlığınızı ve ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir.

1-    Toksinleri atar
2-    Şişliği azaltır
3-    Vücudu yatıştırır
4-    Bağışıklık sistemini güçlendirir
5-    Ruh halini iyileştirir
6-    Kalori yakmaya yardımcı olur
7-    Normal kan şekerini teşvik eder
8-    Kardiyovasküler sağlığı arttırır

Ayak detoksu işe yarıyor mu?

İyonik ayak detoksu ve ped kullanarak yapılan ayak detoksunun işe yarayıp yaramadığı hakkında tartışmalar devam etmektedir. Ancak yapılan araştırmalar sonucunda özellikle iyonik ayak detoksunun vücuttaki zehri ve ağır metalleri temizlediği ortaya çıkmıştır. 

Ayak detoksu türlerine göre çeşitli gruplara ayrılmaktadır. 

İyonik ayak detoksu ve ped kullanılarak yapılan ayak detoksu olmak üzere iki grupta incelenmektedir. Aynı zamanda evde bulunan malzemelerle de ayak detoksu yapabilmek mümkün olabilir. 

Ayak detoksunun evde nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte ayak detoksu nasıl yapılır sorusunun cevabı…

Ayak detoksu nasıl yapılır?

Karbonat ve deniz tuzu ile yapılan ayak detoksu 

Karbonat ve deniz tuzu, etkili bir ayak detoksu için mükemmel bir kombinasyon oluşturur. Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. 
Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.

Ağız gargarasıyla ayak detoksu

Ağız gargaraları içerisinde yer alan antiseptik maddeler sayesinde ayak detoksu yapmanıza yardımcı olacaktır. 

Su dolu bir leğenin içerisine iki kapak kadar ağız gargarası ekleyip karıştırın. Bu şekilde ayaklarınızda aynı zamanda mantar oluşumunu da engellemiş olursunuz. 

Epsom tuzu ile ayak detoksu 

Epsom tuzu ile ayak detoksu yapabilirsiniz. Epsom tuzu ve sirke bir araya geldiğinde müthiş bir ikili olacaktır. 1 litre kadar suyun içerisine 1 çorba kaşığı epsom tuzu, 2 yemek kaşığı da sirke ekleyin. Bu şekilde 35 dk bekletin. 



Detoks pedleri 

Kozmetik ürünlerin satıldığı yerlerden veya internet üzerinden ayak detoksu pedleri satın alabilirsiniz. Ayak detoks pedleri gece yatmadan önce ayak tabanlarına yapıştırılıyor. Ayak detoksu pedlerinin vücuttaki zehirli maddeleri ve ağır metalleri attığı biliniyor.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel-sağlık Haberleri