Anne Adaylarına Hamilelik Eğitimi

Türkiye'de hamilelik ve bebek bakımıyla ilgili çalışmaların öncüsü Ayşe Öner'in günlük bebek bakımını içeren uygulamalı eğitimleri anne ve baba adaylarının büyük ilgisine sahne oldu.

CHA- Türkiye'de hamilelik ve bebek bakımıyla ilgili çalışmaların öncüsü Ayşe Öner'in günlük bebek bakımını içeren uygulamalı eğitimleri anne ve baba adaylarının büyük ilgisine sahne oldu. Öner'in bebeklerin altını değiştirmeye yönelik dersi anne adaylarınca dikkatle izlendi.
 
Ankara'da, 2005 yılından bu yana düzenlenen "Bebeğimi Beklerken" uygulamalı doğum öncesi eğitimlerinin 4'üncüsü EvyBaby'nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitimler çerçevesinde, hamilelik sürecindeki fiziksel, metabolik ve psikolojik değişiklikler, hamile egzersizi ve nefes çalışmalarına yer verildi. 


Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki eğitimler, anne adaylarının büyük ilgisine sahne oldu. Eğitim çerçevesinde dahilinde hamilelik eğitimine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Hamilelik, Doğum ve Bebek Bakımı Kitabı'nın yazarı Ayşe Öner, günlük bebek bakımıyla ilgili uygulamalı eğitimler verdi. Öner'in bebeklerin altını değiştirilirken dikkat edilmesi gereken hususları içeren dersi, Anne ve baba adaylarınca dikkatle izlendi.

Bu doğrultuda 6 aylık Mehmet Semih'i ve Nehir bebeği, yatağa yatıran Öner, bebeklerle mimik ve sözler yoluyla iletişim kurmaya çalıştı. Ayşe Öner, bir yandan bebekleri soyup altını değiştirirken diğer taraftan anne adaylarına dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.

Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen "0-6 Yaş Çocuk Aktiviteleri" olarak adlandırılan etkinlikte çocuk ürünleri satan standlar kuruldu, çocuk gelişim uzmanı ve diyetisyenlerle sohbet edildi. Ailelerin ve çocukların eğitimcilerle birlikte iştirak ettiği atelye çalışmalarında dans ve ritim uygulamaları yapılırken, elişi ve kurabiye süslemeleri gibi uygulamalara yer verildi.

Kadın Sağlık Haberleri

MENEPOZA YAKLAŞAN KADINLARDA DEPRESYONA GİRME RİSKİ DAHA YÜKSEK
Vajinal gençleştirme 'sağlığa zararlı olabilir'
Yeni salgın tehlikesi: Cinsel yolla bulaşan ve yayılmaya başlayan MG kadınları kısır bırakabiliyor
MUTLU BİR HAMİLELİK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN 4 ŞEY
ERKEN ERGENLİĞE GİRMEK KIZ ÇOCUKLARIN YAŞAMLARINI NASIL ETKİLİYOR?