AMATEM hastalarından kermes

AMATEM'in 5. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Ankara Alkol ve Madde Bağımlıları Koruma Derneği ile birlikte, AMATEM'in bahçesinde, hasta ve hasta yakınlarının yaptıkları faaliyetlerin sergilendiği kermes düzenlendi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM'in 5. kuruluş yıl dönümü kapsamında, Ankara Alkol ve Madde Bağımlıları Koruma Derneği ile birlikte, AMATEM'in bahçesinde, hasta ve hasta yakınlarının yaptıkları faaliyetlerin sergilendiği kermes düzenlendi.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Direktörü ve 2. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, burada yaptığı konuşmada, madde bağımlılarının tedavisinde başarılı olunabilmesi için öncelikle kişinin tedaviye istekli olması ve sosyal çevresini değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Tedavi gören kişilerin taburcu olduktan sonra tekrar aynı sosyal çevrede bulunmalarının sakıncalı olduğuna dikkati çeken Dilbaz, bu kişilerin tedavi sonrasında alıştıkları çevrenin dışında olmaları ve bir rehabilitasyon programı alarak yaşama tekrar tutunmaları gerektiğini kaydetti. Doç. Dr. Dilbaz, düzenlenen kermeste sergilenen biblo, mumluk, kolye, ahşap sehpa, tepsi gibi çeşitli faaliyetlerin tümünün tedavi gören hastalar tarafından yapıldığını belirtti. Kermese, Ankara Vali Yardımcıları Mehmet Kurtoğlu ile Yusuf Ziya Karacaev de katıldı. Kermesin ardından hasta, hasta yakınları ve sağlık personelinin katılımıyla piknik yapıldı

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı