Altın fiyatları psikolojik bandı kırdı mı?

Yatırımcılar, 'Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi' sorusuna yanıt ararken, A Para'da yayına katılan 3 uzman, hem ons hem de gram altın fiyatları üzerine yorumlar yaptı.

2021 yılının son çeyreği altın fiyatları için hareketli geçiyor. Ons altın için 2 kiritik gündem konusu bulunurken, gram altın fiyatları yaklaşık 2 aydır ilk kez 500 liranın üzerini test etti.

ALTIN FİYATLARI EVERGRANDE İLE DESTEKLENDİ FED İLE BASKILANDI

Ons altın yatırımcısının radarında Çin'li dev Evergrande'nin borç krizi ve Fed sonrası gelecek dönemin para politikası yer alıyor. Evergrande'nin borç krizi küresel piyasalarda riskleri beraberinde getirirken güvenli liman talebini artırarak altın fiyatları için destekleyici olarak öne çıkıyor.

SIKILAŞMA ADIMLARI ALTIN İÇİN OLUMSUZ

2021 yılı bitmeden Fed'in varlık alımlarında azalıma gitme ihtimalinin güçlenmesi ve 2022 yılı sonunda ilk faiz artırımın geleceği yönünde söylemlerin artması altın fiyatları için baskılayıcı oldu.

ONS ALTIN 100 DOLARLIK BANT HAREKETİNDE

Tüm bunlarla beraber ons altın, Fed sonrası 1737 dolar seviyesine kadar çekilirken, yaklaşık 1-1,5 aydır 100 dolarlık bant hareketini sürdürdü.

UBS: VADELİLERDEN ÇIKIŞ ALTIN FİYATLARI İÇİN DÜŞÜŞ GETİREBİLİR

UBS, mevsimsel talebin Hindistan'da güçlü olmaya devam etmesine karşın, borsa yatırım fonları ve ticari olmayan altın vadelilerden çıkışın etkisi ile ons altın fiyatları için düşüş getireceğini öngördü.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı