Almanya'da Öğretmenler Stres Altında

Schaarschmidt isimli araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 50'si okul ve okul sonrası karşılaştıkları problemlerden dolayı sürekli stres altında.

 
 Alman eğitim sistemi, PISA eğitim araştırmalarında sınıfta kalınca en çok öğretmenleri eleştirildi. Bu ve benzeri eleştirilerin yanı sıra öğretmen mesleğindeki zorluklar öğretmenleri "ciddi anlamda" yıprattığı bilimsel olarak ispatlandı. Schaarschmidt isimli araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 50'si okul ve okul sonrası karşılaştıkları problemlerden dolayı sürekli stres altında.
 
Araştırmada, öğretmenlerin "vahim" durumlarını açık bir şekilde sergileniyor. Araştırmaya sonuçlarına göre, öğretmenlerin yüzde 50'si iş icabı aşırı stres ve baskı altında. Her üç öğretmenden biri günlük çalışmalarının altından kalkamadığını düşündüğünden "işten yılmış" durumda. Alman Memurlar Birliği (DBB) ve beş farklı öğretmen birliğin talebiyle yapılan araştırmada, öğretmenlerin "sağlık ve ruhsal problemleri" ortaya koyuldu. Araştırmaya göre, öğretmenler, kendilerine verilen sorumluluk ve üstesinden gelmeleri gerekli olan görevlerin polislerden ve doktorlarda da daha yüksek olduğuna inanıyor. Psikolog Profesör Uwe Schaarschmidt tarafından yapılan araştırmada, özellikle öğretmenlerde ortaya çıkan "psikolojik problemlere" dikkat çekildi. Bu araştırma için ülke genelindeki 20 bin öğretmene araştırmayla ilgili sorular yöneltildi.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?