Allah'a inanmak beyni olumlu etkiliyor

Kanada'nın Toronto şehrinden bir grup bilim adamı Allah'a inanmanın, inanan bir kişinin beyninde meydana getirdiği [olumlu] etkileri keşfetti.

ZAMAN - Toronto ve York Üniversitesi'nden profesörler, kendilerini dindar olarak tanımlayan kişilerin, baskı ve sıkıntıya sebep olan herhangi bir iş veya görev yaparken Allah'a inanmayanlara göre, daha az stres ve endişe yaşadığını belirtti. Uzmanlar, stresin az olması sebebiyle, inançlı kişilerin mantıksal ve zihinsel testlerde de daha başarılı olduğunu söyledi.

The Globe and Mail'de yer alan bilgilere göre, bir takım test ve anketlere tabi tutulan deneklerin beyin aktiviteleri elektrotlar aracılığıyla kaydedildi ve zayıf dini duygular taşıyan kişilerde bile, beynin endişe ve davranış değişikliğini etkileyen bölümünün daha az aktif olduğu belirlendi.

Araştırmada yer alan Doç. Dr. Psikolog Michael Inzlicht "Dindar kişiler bir hata yaptıklarında daha az strese giriyor. Bunun dini tutuculukla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum; bundan çok daha derin bir mevzu. Din insanların hayatına bir mana kazandırıyor," dedi. Öte yandan, "endişenin az olması performansı artırabilir ancak dikkatli olunması da gerekiyor; çünkü bu durum hataları düzeltme yeteneğini de köreltebilir. İnanç kuvveti arttıkça, beynin hatalara tepki veren kısmındaki hareketlilik azalıyor," diye de sözlerine ekledi.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?