Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Yayımlandı

Bir çok uzmanın uzun süredir merakla beklediği Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğe aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz...

Maruf BEÇENE'nin Özel Haberi 


Bir çok uzmanın uzun süredir merakla beklediği Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğin yayımlanmasıyla beraber 300 saatlik teorik, 30 süperviyon olmak üzere 150 saatlik uygulama eğitim süresinden oluşan 450 saatlik eğitim süresi resmileşerek kesinlik kazandı. Yönetmelikte Sosyoloji mezunlarına Aile danışmanı olma yolu açıldı. Merkez açma ve eğitim verme standart ve koşulları yeniden düzenlendi. 

Daha önce Aile danışmanlığı Sertifikası alan kişilerin, eğitimlerini 3 yıl içerisinde 450 saate (300 saat teori + 30 süpervizyon + 120 uygulama olmak üzere) tamamlamaları gerekiyor.  

Bununla beraber yayımlanan yönetmelik, daha önce Aile Danışma Merkezi ruhsatı alan kurumların da en geç 1 yıl içinde yönetmelikte belirtilen standartlara göre revizyona gitmelerini zorunlu kılıyor.

Yeni yönetmelikte dikkat çeken bir başka husus eğitimi verecek kurumlarla ilgili.  Yönetmeliğe göre eğitim açma yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu veya Üniversitelerden birinin onayı alınarak yapılabilecek. (Madde 14) 

Yönetmeliğe aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz... 

Yönetmeliğe aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz... 

Aile Danışmanlığı Yönetmeliği için TIKLAYINIZ

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı