Aile Boyu Drama Günde Üç Doz "SEVGİNİN GÜCÜ"

Mahmut Aksu'ya, şizofreni teşhisi konuldu. Eşi Bağırsak kanserine yakalandı. En büyük darbeyi, oğullarının beyninde tümör belirlenince alan aile, yaşadıklarını sevgiyle aşmaya çalışıyor... İşte ayrıntılar

Mahmut Aksu'ya, şizofreni teşhisi konuldu. Eşi Bağırsak kanserine yakalandı. En büyük darbeyi, oğullarının beyninde tümör belirlenince alan aile, yaşadıklarını sevgiyle aşmaya çalışıyor. İşte ayrıntılar...


Türkan YILMAZER / AKŞAM Gazetesi

turkan.yilmazer@aksam.com.tr

Muş'ta sevgiyle gelen mucize... Muş'un bir köyünde yaşayan Mahmut Aksu'nun 8 kişilik ailesinin zor günleri 8 yıl önce başladı. 2004 yılına girerken şizofreni teşhisi konulan Aksu, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bir yıl boyunca tedavi gördü. Kendisini daha iyi hissedince taburcu olan babanın evdeki en büyük moral kaynağı eşi Yıldız ve çocukları Umut, Fadile, Yasin ve Fırat oldu. 

Ancak Aksu Ailesi'nin bu mutluluk tablosu uzun sürmedi. Hastalığı boyunca her zaman eşinin yanında olan Yıldız Hanım, konulan bağırsak kanseri teşhisiyle bir kez daha yıkıldı.

YENİDEN KENETLENDİLER

Yaşadıkları kötü günleri sevgiyle aşacağını düşünen aile bir kez daha birbirine kenetlendi. Yıldız Aksu'ya teşhis konulduğunda ise beşinci çocukları Muhammet Ali dünyaya gelmiş. Hastalığını ailesinin desteği ve minik oğlunun verdiği moralle yenmeye çalışan anne, İzmir'deki radyoterapi ve kemoterapi sürecinin ardından yeniden hayatını eline almaya başlamış. Ancak Aksu'ların yaşadığı sıkıntılar bu kadarla da sınırlı kalmadı.

HER AY KEMOTERAPİ

İzmir'deki tedavi sürecinin ardından memleketlerine dönen aile, 1 yaşındaki oğulları Muhammet Ali'nin beyninde tümör olduğu haberiyle şoke oluyor. Geçirdiği operasyonda kafasına şaft takılan Muhammed şimdi her ay Hacettepe'ye gidip kemoterapi görüyor. Dikkatli olması gerektiği için arkadaşlarıyla oynayamıyor ancak anne-babası gibi o da geleceğe gülen gözlerle bakıyor.

Örnek olacak aile

Aksu Ailesi'nin bağlılığı benzer durumdaki hastalara da moral kaynağı oluyor. Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fikriye Dağlardan, Mahmut Aksu için şunları söylüyor: Mahmut Bey'in ailesine bağlılığı çok etkileyici. Kendi durumunu unutup ailesiyle ilgilenmesi takdire şayan.

'İnadına' mutluluk

Yaşadıklarına rağmen yıkılmayan Mahmut Aksu şunları söylüyor: Ben hayattan umutluyum. Ailem zor günümde yanımdaysa ben son nefesime kadar onlara bakacağım... 

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”