Ağlamanın Faydası da Varmış

İnsan yaşamında doğumla başlayan ve daha çok duygusal anlarda meydana gelen ağlama ve gözyaşı görme ve göz sağlığı için çok faydalı aslında.

Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Harika Çevikel, gözyaşı tıkanıklığı sorunu ile ilgili yaptığı açıklamada gözyaşının göz sağlığı ve görme bakımından çok faydalı olduğunu söyledi.

"Gözümüzü korumak, temizlemek ve hatta bazı tabakaların beslenmesini sağlamak için salgılanan gözyaşı, göz sağlığı ve görme için oldukça büyük önem taşımaktadır" diyen Op. Dr. Harika Çevikel "Gözyaşı sistemi, salgılayıcı ve boşaltıcı sistem olmak üzere iki kısımdan meydana gelir. Salgılayıcı kısmı ana gözyaşı bezi ve yardımcı gözyaşı bezleri oluşturur. Boşaltıcı kanallar sistemi ise her iki göz pınarındaki ikişer adet kanalla başlayarak, gözyaşı kanalcıkları ve gözyaşı kesesi ile devam ederek burun boşluğunda sonlanır. Ana rahminde bu kanal ağzı ince bir zarla örtülüdür ve genellikle doğum sırasında veya doğumdan birkaç gün sonra kendiliğinden açılır. Özellikle erken doğmuş bebeklerde gözyaşı kanalı tıkanıklığına sık rastlanmaktadır. Bu tıkanıklıklar gözde sulanma ve çapaklanmaya neden olabilir. Bu durum genellikle geçicidir, çoğunlukla birkaç ayda kendiliğinden açılır. Yeni doğan bebeklerde düzenli masaj uygulaması ile bir yaşına kadar gözyaşı kanalı kendiliğinden açılır" dedi. İHA

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka