Afrikalı kadınlar fuhuşa zorlanıyor

İtalya'da seks işçiliği yapmaya zorlanan yüzlerce Nijeryalı yoksul genç kadının organize suç örgütlerinin tehdidi ile Nijerya'dan İtalya'ya getirildiği ortaya çıktı...

DENİZ DERYA - ANF NEWS AGENCY 


İtalya'da seks işçiliği yapmaya zorlanan yüzlerce Nijeryalı yoksul genç kadının organize suç örgütlerinin tehdidi ile Nijerya'dan İtalya'ya getirildiği, buradan da Hollanda, Almanya, Norveç gibi Kuzey Avrupa ülkelerine gönderildiği ortaya çıktı.

İtalya'da yürütülen uluslararası boyuttaki iki farklı operasyon, çoğu güney Nijerya'daki Benin şehrinden getirilen kızların, 60 bin euro kazanacakları vaadiyle kandırıldıktan sonra İtalya'da fahişelik yapmaya zorlandığını ortaya koydu.

"Foglie Nere" ve "Saturday Fever" adı altında gerçekleştirilen operasyonlar, seks işçiliği sektörünün uyuşturucu ve silah ticaretinin ardından organize suç şebekelerinin en önemli kazanç kaynağı olduğunu yansıttı

Suç şebekelerinin kölesi konumuna getirilen Nijeryalı kadınların psikolojik ve fiziki şiddete hedef oldukları ve tehdit edildikleri anlaşıldı.

GÖÇMEN KADINLAR KAÇIRILIYOR

Soruşturmanın sonucunda ulaşılan verilere göre İtalya'da bu sektörde 10 bin Nijeryalı kadın çalıştırılıyor. Bu kadınların sektörde yüzde 41'lık bir paya sahip. Benin'den İtalya'ya getirilen kızlar ağırlıklı olarak Roma, Torino ve Castel Voltürno'da çalışmaya zorlanırken, daha sonra Hollanda, Almanya ve Norveç gibi Kuzey Avrupa ülkelerine gönderiliyor.

Soruşturmanın ortaya koyduğu bir başka çarpıcı gerçek ise Akdeniz'den teknelerle gelen yüzlerce göçmenin ilk ayak bastığı Sicilya'daki Lampedusa'da Nijeryalı kızların organize insan tacirler tarafından kaçırıldığı, göçmen trafiğinin yoğun olduğu 2008 yılında seks işçiliğine zorlanan Nijeryalı kızların sayısının bir önceki yıla oranla iki katına çıkarak 800'den 1.600'e ulaştığı oldu.

SUÇ ŞEBEKELERİN HEDEFİ YOKSUL AİLELER

Uzmanlar yüzlerce Nijeryalı kadının organize suç çetelerinin tehdidinde seks işçiliği yaptığını, çoğu kez Nijerya'daki çok yoksul koşullarda yaşayan ailelerin de kızlarının para karşılığında satışına razı oldukları ileri sürüldü.

Soruşturma çerçevesinde iki İtalyan hekim de kaç aylık olduğuna bakmadan hamile kalan Nijeryalı kadınlara 300 ila 2.500 euro karşılında kürtaj yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı

Bir çoğu 18 yaşın altında olan Nijeryalı kızları seks işçiliği yapmakla tehdit eden uluslararası ölçekteki suç çetesinin Nijerya, İspanya, Fransa, Hollanda, Almanya, Yunanistan bağlantılı olduğu anlaşıldı.

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”