Bütün kanserlerin cerrahi tedavisinde olduğu gibi, meme kanserinde de temel amacın tümörlü dokunun temizlenmesi ve hastanın hayatının kurtarılması olduğu bildirildi.
Diğer organ kanserlerinden farklı olarak, meme kanserinin hastaları sadece kanser tanısının yarattığı sorunlarla değil; aynı zamanda memenin ameliyatla alınmasının (mastektomi) yarattığı psikolojik etkilerle baş etmek durumunda kaldığı kaydedildi.
Adana Acıbadem Hastanesi, meme kanserli hastalar için psikolojik destek programı hazırladı. Programla ilgili düzenlenen basın toplantısına meme kanserli hastalar da katıldı. "Meme Sağlığı Destek Grupları" adı verilen programla ilgili bilgi veren Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Demircan, uygun olan her hastaya öncelikle meme koruyucu tedavi önerdiklerini vurguladı. Memesi alınan hastalara daha sonra meme yapılabildiğine dikkat çeken Demircan, sorunları ve çözüm önerilerini anlatabilmek için destek programı hazırladıklarını vurguladı.
Destek programından olumlu sonuçlar alınacağını belirten Demircan, meme kanseri ile nasıl başedilebileceğini anlatacaklarını söyledi.
Acıbadem Adana Hastanesi Sağlıklı Yaşam Kulübü Sorumlu Hekimi Dr. Obengül Ejder ise kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu kaydetti. Kadınlarda memenin alınması sonrası ciddi bir kayıp yaşandığını, kadının psikolojik destek almasının şart olduğunu vurgulayan Ejder, "Programdaki temel amacımız kanserle ilgili psikolojik yada fizyolojik sorunların giderilmesine çalışmaktır" dedi.
Ejder, meme kanserli hastalara multidisipliner çözümler sunarak hastaların süreci daha rahat bir şekilde geçirmelerini amaçladıklarını sözlerine ekledi.