7 yeni film vizyonda

Anestezi, Ara, Banka İşi, Girdap, Juno, Paranoid Park, Uçurtma Avcısı.Cuma, 21 Mart 2008 13:51Bu hafta 7 film gösterime girdi.

Anestezi
Joby Harold'un yönettiği ve Hayden Christensen, Jessica Alba, Lena Olin ile Terrence Howard'ın başrolleri paylaştığı Anestezi nefeslerinizi tutarak izleyeceğiniz bir film...

Clay, geçirdiği açık kalp ameliyatı sırasında "anestezik farkındalık" adı verilen durumu yaşamaktadır. Yani olup bitenin tamamen farkında olacak şekilde uyanıktır, operasyonu tüm acısıyla hissedebiliyordur ancak yine anestezinin etkisiyle vücudu hiçbir şeye tepki gösteremeyecek şekilde paralize olduğundan, ameliyat ekibinin bundan haberi yoktur.

Clay'in genç karısı Sam, ameliyat sırasında hayati kararlar vermek zorunda kalırken, Clay'de kendi zihni içinde tekinsiz bir yolculuğa çıkar.

Ara
Ümit Ünal'in yönettiği Ara, birbirini seven ama aldatan, ölesiye kıran ama bırakamayan dört kişinin hikayesi.

Film dört kişinin karmaşık aşk ilişkilerini anlatıyor. Ama hikayenin arasına pek çok farklı görüntü, başka filmlerden, reklam ve dizilerden görüntüler sızıyor. 10 yıllık bir zamana yayılan hikaye, bu görüntülerin arasında, zaman içinde ileri geri gidişlerle anlatılıyor.

Banka İşi
Roger Donaldson'un yönettiği ve Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore ile Daniel Mays'ın oynadığı "Banka İşi" ne, 35 seneden daha fazla bir süre önce Londra'da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan esinlenildi.

Eylül 1971'de, hırsızlar Londra'daki Baker Street'te bulunan bir bankanın kasasına tünel kazarak girdiler ve milyonlarca Sterlin değerinde nakit para ve mücevherin bulunduğu kasaları yağmaladılar. Çalınanların hiçbiri bulunamadı. Kimse tutuklanmadı. Soygun sadece birkaç gün manşetlerde kaldı ve sonra Birleşik Krallık hükümetinin basına "D Uyarı"sı yaparak susturmasıyla ortadan kalktı. Bu film o kutularda neyin saklı olduğunu ortaya çıkarıyor. Hikaye, kraliyet ailesiyle bağlantıları olan cinayet, yolsuzluk ve seks skandalını kapsıyor. Bu, olaya karışan en masum kişilerin hırsızlar olduğu bir hikaye.

Girdap
Talip Karamahmutoğlu'nun yönetmenliği üstlendiği Girdap'ta, Uçurtmayı Vurmasınlar filminde canlandırdığı Barış karakteriyla hafızalarımıza kazınan Ozan Bilen'i yeniden izleme fırsatı yakalayacağız. Filmde ayrıca Fuat Saka, Eda Özerkan ile Teoman Kumbaracıbaşı isimler de yer alıyor.

İstanbul Üniversitesi'ni kazanan Umut, Antalya'dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra; kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. İki arkadaşıyla birlikte paylaştığı öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik, doğa üstü olaylar; Umut'un bilgilenme kaynaklarını çeşitlendirdiği gibi, bu donanım farklılığı onun arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir.

Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak; ibadetlerle ve ritüellerle örülü daha dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir. Fakat, bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer "Siyasal Ümmetçi" bir çevre olunca; Umut'un da dini yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp "siyasallaşır" ve o artık bir "fundamentalist" olur. Bu başkalaşım kahramanımızı; başlangıçtaki arkadaş çevresinden, kız arkadaşından ve son olarak da (seçimi sebebiyle çatıştığı) ailesinden koparır, uzaklaştırır.

Başlangıçta ve camiye gittiği günlerde sevgi ve hayat dolu olan Umut; siyasallaştıktan sonra, kin ve nefretin donattığı saldırgan bir kişiliğe bürünmüştür. Bu ruh ve düşünce halinin Umut'u götürdüğü son; "intihar eylemcisi" olmaktır…

Juno
Jason Reitman'ın yönettiği ve Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner ile Jason Bateman'ın oynadığı Juno, "En İyi Orjinal Senaryo" dalında Oscar ödülü aldı.

Film aynı zamanda bağımsız ve düşük bütçeyle üretilen yapımlara verilen Spirit Ödülleri'nde de, 'En İyi Film' seçilirken; başrol yıldızı Ellen Page 'En İyi Kadın Oyuncu', filmin senaristi eski striptizci Diablo Cody ise 'En İyi İlk Senaryo' dallarında ödüle layık bulundu.

Yaşıtlarının çoğu MySpace veya Facebook'taki sayfasını güncellerken ya da alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota'lı zeki bir kız olan Juno hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir. Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno'nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler. İkisinin gözüne kestirdiği ilk aile, evlat edinme özlemiyle yanıp tutuşan Mark ve Vanessa Loring (Jason Bateman ve Jennifer Garner) çifti olur. Biricik kızlarının Bleeker ile cinsel ilişkiye girdiğini öğrendikten sonra ilk şoku atlatan ailesi de Juno'ya yardımcı olmak için devreye girer.

Paranoid Park
Gus Van Sant'ın yönettiği ve Gabe Nevins, Daniel Liu, Taylor Momsen ile Jake Miller'in oynadığı Paranoid Park, kaza sonucu bir güvenlik görevlisinin ölümüne sebep olan genç kaykaycı Alex'in öyküsü.

Vicdan azabı ve korkuyla felç olan Alex, bir süre tek başına Portland sokaklarında dolaşır ve kaza hakkında kimseye tek kelime etmemeye karar verir. Fakat yeni tanıştığı Macy'nin tavsiyeleri, acıyla başa çıkma sınavında ona yardımcı olacaktır.

Uçurtma Avcısı
Marc Forster'ın yönettiği ve Wall Razaqi, Said Taghmaoui, Shaun Toub ile Nasser Memarzia'nın oynadığı Uçurtma Avcısı Afgan yazar Khaled Hosseini'nin aynı adlı best-seller romanından uyarlandı.Yönetmenliğini Kesişen Yollar ve Düşler Ülkesi filmlerinin yönetmeni Marc Forster üstlendi.

Uzun yıllardır Kaliforniya'da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hassan'ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetimi altındaki anavatanına geri dönüşünün öyküsü anlatılır.

Timeturk.com

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı