66 Yaşında ve Doğum Yapmak Üzere

İngiltere’de 66 yaşındaki Elizabeth Adeney’in bir ay sonra doğum yapması bekleniyor. Sekiz aylık hamile olan dul kadın sağlıklı doğum yaparsa ülkenin en yaşlı annesi olacak

TARAF - İngiltere’de 66 yaşındaki Elizabeth Adeney’in bir ay sonra doğum yapması bekleniyor. Sekiz aylık hamile olan dul Adeney’in, İngiltere’de 50 yaşın üzerindeki kadınlara kısırlık tedavisi uygulanmadığı için başka bir ülkede suni döllenme yoluyla hamile kaldığı tahmin ediliyor.

Adeney yaptığı açıklamada, “Bu karar sadece beni ilgilendiren bir karardır. Başkalarının ne söylediği umurumda değil. Bu konuda medya kuruluşlarına konuşmak gibi bir zorunluluğum olduğunu da sanmıyorum” yorumunu yaptı. Bebeğinin yatak odasını şimdiden hazırlayan anne adayı, bebeğin bakımı için bir dadı ile de anlaştı. Adeney, İngiltere’nin en yaşlı “annesi” olacak. Bu unvan şimdiye dek, 62 yaşında doğum yapan psikiyatrist Patti Farrant’a aitti.

Annenin sağlık durumu iyi

Adeney’in başarılı bir iş kadını olduğuna dikkati çeken yakın çevresi, anne adayının sağlığının çok iyi olduğunu ve doğacak bebeğe annelik yapabilecek durumda bulunduğunu savunuyor. Ancak Adeney’in hamileliği diğer geç annelikler gibi ülkede tartışma yarattı. Daily Mail gazetesi önceki gün Adeney’in, çocuğu 14 yaşındayken 80 yaşında olacağına işaret etti. Tıp çevreleri de doğumun riskleri üzerinde duruyor.

Sıradışı Haberleri

Norveç Başbakanına 2 bin 350 dolar para cezası
NASA paralel evreni keşfetti mi?
NASA, Uzayın Derinliklerinde Devasa Bir Termonükleer Patlama Tespit Etti
Bilim insanları evrendeki ilk moleküle ilişkin kanıt buldu
İlk kez bir ölüden yapılan rahim nakliyle sağlıklı bir bebek doğdu