5 yaşına kadar köpekler büyüttü

Rusya'nın Sibirya bölgesinde bir apartman dairesinde kedi ve köpeklerle birlikte büyüyen çocuğa uygulanan psikolojik tedavinin olumlu yanıt verdiği açıklandı.

SABAH - Apartman dairesinde kedi ve köpeklerle birlikte yaşayan ve kirli elbiseler içinde bulunan beş yaşındaki kız çocuğu, Rusya'nın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Çocuğun köpek gibi havlayarak ses çıkardığı, kedi gibi sıçradığı Rus basınına yansımıştı.

Rudyard Kipling'in vahşi hayatın içinde büyüyen Mowgli kahramanına atıfla, Mowgli ismi ile basında yer almaya başlayan kız çocuğu, hiç yıkanmamış, kirli elbiseler içinde ve kedi köpeklerle birlikte yaşadığı apartman dairesinde bulunmuştu. Polis tarafından rehabilitasyon merkezine alınan çocuğun tedavisine başlandı.

Çocuğun durumu ile ilgili basına açıklamada bulunan psikiyatrist Mikhail Vinogradov, "Kız çocuğu adaptasyon sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. İnsani özellikleri hızla kazanmaya başladı" dedi. Doktor değerlendirmesinde, "Çocuk beş yaşına kadar apartman dairesinin dışına hiç çıkmamış. İlk kez tedavi merkezine gelirken dışardaki yaşamı gördü" bilgisini verdi. Diğer çocuklarla birlikte oynamaya başladığı belirtilen çocuğun, sağlığının da iyileşmeye başladığı kaydediliyor.

Polisin hazırladığı raporda ailenin doğalgaz, elektrik, sıcak ve soğuk su gibi sosyal ihtiyaçların uzun süre önce kapatıldığı, ailenin pis bir ortamda yaşamaya devam ettiği kaydedildi. Çocuğun anne ve babası hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mahkemenin anne ve babanın velayet yetkisini iptal etmesi ve ebeveyne üç yıla kadar hapis cezası vermesi bekleniyor. Çocuğun babası ise itirazında ailesinin yaşam koşullarının normal olduğunu, çocuğunu alarak eve dönmeyi talep ediyor. Babaya göre, alkolik olan anne çocuğun bakımını yeterince yapamıyor.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı