5 Milyar Dolarlık Candy Crush Saga

Akıllı telefon ve sosyal platformların en çok ilgi gören oyunlarından olan Candy Crush Saga'nın İngiliz üreticilerinin halka açılmaya hazırlandığı iddia edildi. Halka arzın 5 milyar dolar değerinde olabileceği tahmin ediliyor.

Son dönemde akıllı telefonlar ve sosyal medya platformunda en çok ilgi gören oyunlardan olan Candy Crush Saga'nın İngiliz üreticisi King halka arz kararı aldığı iddia edildi. Şirkete yakın kaynaklandan edinilen bilgiye göre King şirketi teknoloji şirketlerinin listelendiği Nasdaq endeksinde işlem görmek için Amerikan sermaye piyasası düzenleyici kurumu SEC'e başvuracak.

Halka arzın yaklaşık 5 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Candy Crash Saga'nın aralarında bulunduğu King oyunları günde 1 milyardan fazla kez oynanıyor.Candy Crush Saga bugünlerde özellikle mobil oyunlar arasında en popüler olanı olarak dikkat çekiyor.

Online oyun danışmanlık şirketi Think Gaming'e göre Candy Crash Saga 7.5 milyon aktif kullanıcıyla günde 850 bin dolar gelir üretiyor.

ZYNGA ÜRKÜTÜYOR
Bu büyük başarılara rağmen yatırımcılar online oyunlara şüphe ile yaklaşıyor. Farmville'in yaratıcısı Zyynga bundan birkaç yıl önce online oyun pazarını sürklase etmiş ancak Farmville oyununun gözden düşmesiyle büyük bir çöküş yaşamıştı.

Candy Crush Saga örneğinde King şirketinin başarısı ise oyunu müşterilere bedava sunup eklentiler için para ödemeyi çekici hale getirmesi. Bazı analistler ise şirketin nakit yaratmakta başarılı olduğunu ve Zynga örneğinden farklılaştığını belirtti.

Öte yandan 5 milyar dolarlık halka arz için Bank of America, JP Morgan ve Credit Suisse'in danışmanlık yaptığı iddia edildi.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı