5 bin engelliye MEB'den iş kapısı

Milli Eğitim Bakanlığı bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin engelli personel alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı bini öğretmen olmak üzere toplam beş bin engelli personel alacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda 'sakatlık oranı en az yüzde 40' olan engelli öğretmen, memur ve hizmetli görevlendirilecek.

Bu çerçevede, 1000 öğretmen, iki bin memur ve iki bin hizmetli kadrosu ayrıldı. Öğretmen kadrosuna başvurabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartlar aranıyor. Bu şartların yanı sıra, MEB Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararı gereğince adayın mezuniyetinin, atanacağı alan öğretmenliğine uygun olması, eğitim fakültesi dışında bir fakülteden mezun olunmuşsa ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans veya pedagojik formasyon belgesi bulunması gerekiyor.

Öğretmenliğe ilk defa atanacakların, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olması şartı da aranıyor. Memur kadrosuna atanacakların en az yüksekokul, hizmetli kadrosuna atanacakların ise lise veya lise dengi mesleki ve teknik okul mezunu olması gerekiyor. Başvurular, 26 Nisan-21 Mayıs 2010 tarihleri arasında sınav 30 Haziran'da yapılacak.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, öğretmen alımının detaylarının birkaç gün önce şekillendiğini belirterek, engellilerin eğitimi, iş edinmeleri ve topluma kazandırılmaları konusunda oldukça mesafe alındığını anlattı. Ayva, toplumda engellilere karşı hala bir ön yargı bulunduğunu savundu. 1996-2001 yılları arası 5 yıl İngilizce öğretmenliği yaptığını belirten Ayva, velilerin 'Kör öğretmen istemiyoruz' şeklinde imza topladığını anlattı

Duyurular Haberleri

İstanbul'da birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Sağlık Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek!
İl Sağlık Müdürlüğü Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Acil Tıp Teknisyeni İstihdamı Yapacak
Beykoz’da yüksek lisans başvuruları 8 Şubat’a kadar uzatıldı