4-10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Haftası

Dünyada 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim günü “Ruh Sağlığı Günü” olarak kutlanmaktadır.

4-10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Haftası

Dünyada 1992 yılından bu yana her yıl 10 Ekim günü “Ruh Sağlığı Günü” olarak kutlanmaktadır. Halkın ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda aydınlatılmasına hizmet etmek üzere oluşturulan bu özel günde ruh sağlığının insan yaşamındaki önemi temel alınmaktadır.

Dünya Ruh Sağlığı Günü;(10 Ekim) Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu'nun bir projesi olarak doğmuştur. Ruh sağlığı hastalığından muzdarip olan kişilerin ve yakınlarının seslerini duyurmak amacıyla 1992 yılından bu yana 10 Ekim dünya ruh sağlığı günü olarak belirlenmiş durumda. Ruh sağlığı gününün amaçlarını şu ana başlıklarda özetlenebilir:

Ruh sağlığı hastalığından muzdarip olanların sesini duyurabilmek, toplumda ruh sağlığı konusunda bilgi ve anlayışın artmasını sağlamak.

Kişinin ruh sağlığını ve yaşam işlevlerini koruyup desteklemek.

Psikiyatrik ve nörolojik hastalıkları önlemek.

Psikiyatrik ve nörolojik hastalıkların tedavi ve bakımını geliştirmek.

Her yılın belirlenmiş konusu vardır.

2006 yılı gündemi “İntihar ve Ruh Hastalığı: Farkındalık Oluşturma-Riskleri Azaltma” olarak belirlenmiştir.

2007 yılı ruh Sağlığı temasını ise "Transkültürel (Kültüreler arası) psikiyatri" konusu oluşturmaktadır. Bu bağlamda İstanbul il Sağlık Müdürlüğü ruh sağlığı birimi çeşitli etkinlikler düzenleyecektir. Konuyla ilgili basına bilgi veren İl Ruh Sağlığı birim sorumlusu Psikolog Cüneyt KAYHAN; "2007 yılı için ana tema seçilen "Transkültürel (Kültüreler arası) psikiyatri" konusu kapsamında müdürlüğümüz "Uyuşturucuyla mücadele ve Madde bağımlılığı" hakkında çeşitli etkinlikler yapma kararı almıştır" dedi.

Ayrıca Psikolog Kayhan; 10 Ekim çarşamba günü Tarık Zafer Tunaya kültür Merkezinde Saat: 11:00 de Ruh Sağlığı günü dolasıyla bir basın toplantısı düzenleneceğini ve "Uyuşturucuyla mücadele ve Madde bağımlılığı" konusunda sunum yapılacağını ifade etti.

aktuelpsikoloji.com / haber merkezi

Psikiyatri Haberleri

MÜKEMMEL DENGE: BEYİN HASSASİYETİNİ NASIL AYARLIYOR?
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisi
Attentioner DEHB Programına Yoğun Katılım