2400 öğrenciye burs verecek

Dilek Sabancı tarafından 20 yıl önce kurulan Vista, yeni yaşını anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi ile kutluyor.

Dilek Sabancı'nın ev sahipliğinde Sakıp Sabancı Müzesi'nde düzenlenen gecede 2 bin 400 öğrenciyi kapsayan burs projesi için, projenin koordinasyonunu yürütecek Sabancı Vakfı ile Vista arasında işbirliği protokolü imzalandı. Sertab Erener'in şarkılarıyla renklenen gecede, protokole Sabancı Vakfı adına Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ; Vista adına ise Vista Kurucusu Dilek Sabancı imza attı.



Vista Turizm, 20. yılını Vista Turizm Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Sabancı'nın ev sahipliğinde Sakıp Sabancı Müzesi'nde verilen bir davet ile kutladı. 1989 yılında Dilek Sabancı tarafından kurulan, iş seyahatleri, toplantı ve etkinlik yönetimi konularında uzmanlaşarak segmentinin lider firması haline gelen Vista Turizm'in 20. yıl kutlamasına başta Sabancı Ailesi üyeleri olmak üzere Vista Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Vista Turizm Genel Müdürü Ahmet Kozikoğlu, Vista Turizm iş ortakları ve cemiyet hayatından isimler katıldı.
20. yılında büyük bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atan Vista Turizm'in 20. yıl kutlaması, iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimlerini bir araya getirdi. Gecede; 4.5 milyon TL'lik kaynağın aktarılacağı ve koordinasyonu Sabancı Vakfı tarafından yürütülecek olan, Turizm Yüksekokul öğrencilerine yönelik burs projesi için Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Vista Kurucusu Dilek Sabancı arasında işbirliği protokolü de imzalandı.



Çok büyük bir proje

Vista Turizm'in 20. yıl kutlamasında bir konuşma yapan Vista Turizm Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Sabancı, "Çocukluğumun geçtiği bu güzel bahçede, şirketimin 20. yılını bu şekilde kutlayacağımı söyleselerdi, herhalde inanmazdım. Burada olmamızı sağlayan rahmeti dedem, Hacı Ömer Sabancı'nın bir sözünü, sizlere hatırlatmak isterim; 'Bu topraklardan kazandıklarımızı, bu toprakların insanları ile paylaşacağız'" dedi.

20. kuruluş yıllarında, gecenin organizasyonundan artırılan para ile bir başlangıç yapmak istediklerini ifade eden Dilek Sabancı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bundan böyle, Vista olarak 10 yıl müddetle, her sene Turizm Meslek Yüksek Okulları'nda okuyan başarılı öğrencilerden 240 genç arkadaşımıza, gelecekteki meslektaşlarımıza burs vereceğiz. Evet, yanlış duymadınız, 10 sene müddetle her yıl 240 Turizm Yüksek okul öğrencisine burs vererek sektöre eleman yetiştireceğim, Dilek Sabancı olarak buna, hepinizin huzurunda söz veriyorum."

Diğer kuruluşlardan da sosyal sorumluluk projeleri bekleriz

Gecede konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ise, "Vista'yı bugünlere başarıyla taşıdığı için Dilek Sabancı'ya teşekkür ediyorum. Bu bir ekip çalışması; tabii ki en büyük emek 150 kişilik ekibiyle birlikte Vista genel müdürü Ahmet Kozikoğlu'na ait. Kutlamayı burada yapmanın önemli ve özel bir yeri var. Sakıp Bey'in de burada olduğuna inanıyorum. Sakıp Bey hayatta olsaydı Dilek Sabancı ile gurur duyardı. Çünkü Dilek Sabancı sadece başarılı bir iş kadını olmadı. Dilek Sabancı, ciddi kendini vererek çalışan gerçek bir hayırsever. Sabancı Vakfı olarak bu imzayı atıyoruz. Bu da vakfımız için bir ilktir; ilk defa Vista gibi bir kuruluşla sosyal sorumluluk projesi için imza atıyoruz. Diğer kuruluşları da bekleriz" dedi.

Kızımla gurur duyuyorum

Gecede konuklarla yakından ilgilenen Türkan Sabancı da, kızı Dilek Sabancı ile gurur duyduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Dilek'in çok emek ve gönül verdiği Vista ile 2 bin 400 çocuğa burs vermesi babasını da çok mutlu ederdi. Çok güzel bir ekip çalışmasının başarılı sonuçlarını gururla izliyorum" diye konuştu.

İHA & Time Türk

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı