2013 SGK Personel Alımları

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 275 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak. 2013 SKG Personel alımlarla ilgili ayrıntılar şöyle:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 275 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak. Alımlarla ilgili ayrıntılar şöyle:


SGK'nın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sosyal güvenlik denetmeni olarak yetiştirilmek üzere, Kurum'un taşra teşkilatına 275 adet kadro için Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacak. Bu kadroların 200'üne ilişkin yapılacak alımlarda en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gerekecek. ÖSYM tarafından 9-10 Temmuz 2011 veya 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP113 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 2 katı 400 aday arasına girmek gerekecek. Alım yapılacak 75 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı en az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olacak.

ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 veya 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP75 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 2 katı 150 aday arasına girmek gerekecek.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE İSTENİLEN BELGELER

Adaylar, 22 Nisan -3 Mayıs 2013 tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sayfası üzerinden açık ve eksiksiz olarak dolduracakları sınav başvuru formunun çıktısını alarak, aşağıda istenen belgeler ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunabilecek. Eksik veya usulüne uygun olarak hazırlanmayan belgeyle yapılan müracaatlar ile postada meydana gelen gecikmelerde başvurular dikkate alınmayacak.

SINAVIN ŞEKLİ

Sınav, adayların kamu maliyesi, iktisat, hukuk, muhasebe gibi alanlarda bilgi düzeyi ve bir konuyu kavrayıp özetleme ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak yapılacak.

SINAV 28-31 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA Ankara'DA YAPILACAK

Sınav 28-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi ve sınav tarihleri 13 Mayıs 2013 tarihinde www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Sınav, Komisyon tarafından değerlendirilecek, başarılı sayılmak için Komisyon başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması zorunlu olacka. Sınav sonucu belirlenen başarı listesi www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile 10 gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı kadrolarına atamaları yapılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak. - 

Duyurular Haberleri

İstanbul'da birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Sağlık Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek!
İl Sağlık Müdürlüğü Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Acil Tıp Teknisyeni İstihdamı Yapacak
Beykoz’da yüksek lisans başvuruları 8 Şubat’a kadar uzatıldı